Slovenija
19 ogledov

Zima hujša od krize

Žurnal24 main
Gorenjska avtocesta. Junijsko odprtje lahko ogrozi le neugodno vreme.

Na Darsu zagotavljajo, da kriza gradbenih podjetij, tudi tistih, ki gradijo zadnji odsek gorenjske avtoceste od Peračice do Podtabora, ne bo podaljšala del. Kot pojasnjuje Marjan Koler z Darsa, se dela za zdaj izvajajo v skladu s pogodbo in postavljenimi roki. Večine glavnih gradbenih del pa ob nizkih temperaturah pozimi zaradi ustrezne kakovosti ni mogoče opravljati.

Na vprašanje, ali se bodo dela zaradi nekaterih sprememb v izvedbi (rušitev stare Peračice namesto predvidene prenove) podražila, pa niso odgovorili. Izvedeli smo, da je viadukt Lešnica vreden 4,9 milijona evrov, predor Ljubno in viadukt Peračica pa 18,8 milijona evrov. Dokončna cena tega odseka bo znana po končanju del, pojasnjujejo na Darsu.

Pred rokom

Koler dodaja, da se zadnji pogodbeni roki za dokončanje celotnega 2,4 kilometra dolgega odseka med Peračico in Podtaborom v smeri Ljubljane iztečejo konec avgusta, “prizadevali pa si bomo, da bi ta odsek predali prometu že v napovedanem roku, in sicer konec junija”. Doseg tega roka je žal odvisen tudi od vremenskih pogojev, saj nizke temperature in neugodno vreme, ki bi segli v pomlad, lahko začasno prekinejo izvedbo nekaterih del,” sklenejo na Darsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.