Slovenija
24 ogledov

Zima nič kaj rožnata

Franc Zdolšek si želi, da bi Vrtnarstvo Celje rešil pred propadom, a mu čas, kot Žurnal24 main
Vrtnarstvo Celje. Nadzorniki bodo od direktorja Francija Zdolška zahtevali jasno vizijo ali odstop.

Danes naj bi 56 zaposlenih v Vrtnarstvu Celje vendarle dobilo decembrske plače, ne pa tudi dela lanskega regresa. “Direktor Franci Zdolšek (sicer tudi laški župan, op. p.) jim je sicer obljubil, da bo ta izplačan do konca leta, a se to ni zgodilo,” pove Srečko Čater, eden od treh nadzornikov v podjetju, katerega večinski lastnik je družba KD Kapital.

Problem je lastništvo
“Lastniki bi Vrtnarstvo najraje prodali, saj vidijo, da gre zadnja leta vse samo navzdol. Zdolšek bi ga bil pripravljen odkupiti, a se mu je 400 tisoč evrov zdelo preveč, prav tako se lastniki niso strinjali s plačilom na obroke,” še pove Čater. “Je pa dejstvo, da bi to podjetje potrebovalo direktorja deset ur na dan in ne le nekaj ur na teden. Do zaposlenih to ni korektno. Če ne more hkrati opravljati direktorske in županske funkcije, naj to pove,” je kritičen Čater. Nadzorniki naj bi zato ta četrtek od Zdolška zahtevali jasno vizijo podjetja ali njegov odstop. “Sicer druge rešitve kot stečaj ne vidim,” doda Čater.

Odvisni od gradbenikov
“Dejstvo je, da je januar za to branžo najslabši mesec, cene energentov so se dvignile, banke pa ne odobravajo posojil,” stisko in zamudo pri izplačilu decembrskih plač, za katere je potreboval 80 tisoč evrov, opravičuje Zdolšek. Sliši se neverjetno, a na slabe razmere v Vrtnarstvu precej vpliva tudi kriza v gradbeništvu. “Spomladi se nam je s strani Cestnega podjetja Maribor obetal večji posel, in sicer zasaditev ob dolenjski avtocesti. Zaradi znanih težav je ta zdaj pod vprašajem. Veliko smo delali tudi za SCT, prav tako poslujemo s podjetjem Ceste mostovi Celje. A lanska jesen je bila kratka, zima pa je dolga in vse to za nas ni prav nič rožnato,” slabe razmere pojasnjuje Zdolšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.