Slovenija
12 ogledov

Zima pred vrati

Kmalu nas lahko znova preseneti sneg. Celoten članek je objavljen na našem vreme Žurnal24 main
Očitno se toplo obdobje konec tega tedna zaključuje. Morda bo po soboti padlo nekaj snega tudi po nižinah, a meteorologi so še previdni z napovedmi. V prihodnjih nekaj dneh bo bolj jasno.

Kot nam je povedal prognostik na Agenciji Republike Slovenije za okolje Brane Gregorčič, kaže, da se bo toplo obdobje s tem petkom zaključilo. V noči na soboto nas bo prešla hladna fronta, kar bi lahko poleg nižjih temperatur prineslo tudi nekaj snega.

Za zdaj je še prezgodaj govoriti o snežnih padavinah po nižinah, a temperature bodo naslednji teden zagotovo bolj zimske. Zjutraj naj bi se gibale blizu pet stopinj Celzija pod lediščem, kar bo prav gotovo razveselilo turistične delavce v smučarskih središčih, ki že nestrpno čakajo ugodnejše razmere vsaj za umetno zasneževanje.

Ali bo sneg tudi v naravni obliki zapadel po nižinah, je še stvar ugibanj. V prihodnjih dneh bodo meteorologi vedeli kaj več tudi o tem, najbolj pa se bomo o snegu lahko prepričali, ko ga bomo videli v naravi in na cestah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.