Slovenija
33 ogledov

Zima se ne da, spet sneg

Pomlad, sneg, rože Shutterstock
V naslednjih dneh se bo nadaljevalo spremenljivo vreme. Konec tedna ponekod spet sneg. Topleje bo.

Danes bo na Primorskem sončno, burja bo čez dan ponehala. Drugod po Sloveniji bo sprva pretežno oblačno, popoldne pa se bo lahko delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem okoli 10 stopinj C.

Še hladneje bo jutri. "Zelo mrzlo bo. Povsod bo tam okrog –4, pod ničlo je lahko tudi na Primorskem. Zjutraj bo za ta čas zelo mrzlo, popoldan pa bo topleje. V naslednjih dneh kljub nizkim jutranjim temperaturam poledice ne pričakujemo," nam je dejal dežurni vremenoslovec na Agenciji RS za okolje Andrej Pečenko.

Poslabšanje že v petek

Teden se bo končal in začel s padavinami. Za zdaj lepšega vremena še ni na vidiku. "V noči na petek bodo padavine zajele vso državo. Vreme bo precej spremenljivo, brez kakšnih posebnosti. V Zgornjesavski dolini in v Posočju lahko že v petek sneži, drugod bo deževalo, v noči na soboto bodo padavine spet zajele vso Slovenijo, v Zgornjesavski dolini lahko spet sneži. Čez dan bodo padavine oslabele, ponekod celo ponehale. Če bo sreča, se bo na Primorskem pokazalo sonce. Oblačno s padavinami bo tudi v nedeljo. Popoldan se bo pooblačilo, meja sneženja se lahko spusti do nižin, še posebno na vzhodu ali severovzhodu države, sneži pa lahko tudi na višjih nadmorskih višinah na Koroškem."

Oblačen, a verjetno suh bo ponedeljek. "Ponedeljek bo, kot kaže, oblačen in verjetno suh. Topleje bo. Med pet in deset stopinj. Na Primorskem lahko tudi več. A ne morem reči, da bo vreme v nadaljevanju tedna sončno. Še vedno bo nestabilno vreme. Miru še ne bo," nam je dejal Pečenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.