Slovenija
32 ogledov

Zima se še ni poslovila

mraz EPA
Snega po nižinah, ki so ga vremenoslovci za današnjo noč napovedovali pred dnevi, v večini Slovenije ni.

Nekaj snega je zapadlo le v Beli krajini (štiri centimetre v Črnomlju), Kočevju (tri centimetre) in v Ratečah (dva centimetra) ter v višje ležečih krajih. Dva centimetra sta v zadnjih 24 urah na primer zapadla na Katarini nad Ljubljano, ki leži dobrih 700 metrov nad morjem. 

Sneg | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

V zadnjih 24 urah je zapadlo 25 centimetrov snega na Voglu, 14 na Vojskem, 10 na Lisci, na Kredarici pa je ponoči zapadlo 22 centimetrov snega. 

Sneg Rateče | Avtor: PIC PIC
Sneg Kanižarica | Avtor: PIC PIC

Do nedelje novih padavin ne bo

"Danes bo sprva precej jasno, ponekod po nižinah bo lahko megla. Čez dan pa bo občasno več oblačnosti. Na severovzhodu bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija," napovedujejo na spletni strani Arsa. 

Jutri zjutraj bo znova zmrzovalo, najnižje jutranje temperature bodo od -1 do -10, še ob morju bosta le dve stopinji Celzija, čez dan pa se bo ogrelo na 6 do 10 stopinj, ob morju pa na do 14 stopinj Celzija.

V nedeljo na zahodu padavine

V soboto bo pretežno jasno. Čez dan se bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji zmerno pooblačilo. V nedeljo bo oblačno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji se bodo pojavljale padavine, po nižinah kot dež.

"V ponedeljek bo občasno še rahlo deževalo ponekod v zahodni Sloveniji, v torek pa se bodo padavine spet razširile nad večji del države. Po nižinah bo deževalo, nad okoli 1000 metri večinoma snežilo, a se bo meja sneženja občasno lahko spustila tudi nekoliko nižje. Od nedelje do torka bo pihal jugozahodni veter. Od srede dalje bo predvidoma večinoma suho vreme," še napovedujejo vremenoslovci. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zdrej 10:25 04.februar 2016.

    Naši vremenoslovi imajo probleme z napovedovanjem snežnih padavin. To dokazujejo pretekle napovedi. Snežni zameti, potem naslednje leto (lani) pa strah pred tako napako in zaprta avtocesta. Vedno ko je napovedan sneg do nižin le tega ni. Sneg se pojavi, takrat ...prikaži več ko ga napovejo nekako tako (do 20cm snega). Seveda je naša mala državica velika in te napovedi veljajo samo določena območja.

  • Harrison 10:08 04.februar 2016.

    Na AccuWeather so lepo napisali in pravilno napovedali že več kot teden dni prej. Naši pa strelajo v temo tako, kot že dolgo ne. Ne vem kaj se jim dogaja. Morda so zamenjali ekipo in dali mlade za računalnike. Res mi ni jasno.