Slovenija
27 ogledov

Zimmerman kazensko ovaden

Operacija krčnih žil Profimedias
Koprski kriminalisti očitajo zdravniku Zimmermanu malomarno zdravljenje. Tožilstvo potrdilo, da je prejelo kazensko ovadbo.

Na koprskem tožilstvu so potrdili, da so prejeli ovadbo zoper zdravnika Janeza Zimmermana, ki je domnevno izvajal sporne operacije krčnih žil. Koprski kriminalisti so ga ovadili zaradi domnevno malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravilske dejavnosti, poroča TV Slovenija. 

Zimmerman naj bi množično opravljal operacije krčnih žil, pri pacientih, kjer te operacije niso bile potrebne. Poleg tega naj bi posege izvajal v neustreznih prostorih in nestrokovno. Zimmerman tričlanski komisiji žilnih kirurgov, ki je izvedla strokovni nadzor, ni predal dokumentacije o pacientih, niti se ni odzval na vabilo na srečanje. Komisija si je tako lahko pomagala le z dokumentacijo, ki so jo zbornici dostavile bolnišnice, ki so reševale pooperativne zaplete pri Zimmermanovih pacientih. 

Zimmerman je zavrnil vse očitke na račun svojega dela. Prepričan je, da so vsi očitki plod zavisti treh žilnih kirurgov iz Slovenije. "V zadnjih 15 mesecih sem v Trstu operiral 460 bolnikov s težavami na ožilju in nihče ni imel kompilkacij po operacijie," je takrat dejal Zimmerman. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.