Slovenija
27 ogledov

Zimmermann izstopil iz zdravniške zbornice, nadzor vseeno bo

Operacija krčnih žil Profimedias
Tri dni pred napovedanim strokovnim nadzorom Janez Zimmermann izstopil iz Zdravniške zbornice.

Zdravnik Janez Zimmermann je danes obvestil Zdravniško zbornico Slovenije, da izstopa iz njenega članstva. Kot so sporočili z zbornice, ga bodo na podlagi tega izbrisali iz registra zdravnikov.

Zdravniška zbornica naj bi v mesecu septembru izvedla strokovni nadzor glede njegovega dela - nadzor je zbornica skušala opraviti sicer že med poletjem, vendar je Zimmermanna dvakrat prosil za preložitev termina, čemur je zbornica ugodila. Zimmermann, ki naj bi množično opravljal operacije krčnih žil, pri čemer naj ne bi obstajale indikacije zanje, pa tudi posegi naj bi bili opravljeni v neustreznih prostorih in nestrokovno, tudi ni predal dokumentacije, prinesel naj bi jo na sestenek, ki je naj bi bil v petek.

Danes pa je zdravnik pisno sporočil, da se tudi tokrat ne bo udeležil predvidenega nadzora. "Kljub navedenemu izstopu zdravnika iz zbornice pa pojasnjujemo, da bo izredni strokovni nadzor izveden v skladu z določili Pravilnika o strokovnem nadzoru s svetovanjem," so sporočili iz ZZS.

Tožilstvo ovadbo še proučuje

Ministrica Kolar Celarčeva je Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani naznanila
kaznivo dejanje malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravilske zdravilske dejavnosti naznanila 27. maja, ovadba je bila nato predana Okrožnemu državnemu tožilstvu v Kopru, zadevo zdaj rešuje Zunanji oddelek v Piranu in je v fazi preučevanje vsebine ovadbe.

Zimmermann bo ponovno delal

Medtem, ko je bila ambulanta Janeza Zimmermanna od konca maja zaprta pa se zdravnik zdaj ponovno pripravlja na delo. "Pred dvema tednoma je pisno začel obveščati svoje paciente o tem, da bo nadaljeval s prakso in jim pojasnil tudi, kje najdejo odgovore na očitke glede njegovih operacij. Ali posege že izvaja, mi ni znano," pravi Stušek. TV Slovenija je medtem poročala, da je Zimmermann na začetku avgusta  od tržaških oblasti prejel manjkajoče dovoljenje za opravljanje posegov.

 dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 1
  • Pepe007 07:50 22.september 2016.

    Predvidevam, da za delo v Italiji ne rabi biti član naše klientalistične organizacije.