Slovenija
23 ogledov

Zimske serenade za mlade umetnike

Zimske serenade predstavljajo tudi uvod v mesec kulture, ki ga bodo na GCC obele Žurnal24 main
V četrtek bodo dijaki Gimnazije Celje - Center pripravili že šeste Zimske serenade. Koncertni večer je namenjen mladim umetnikom, ki se ob šolanju ukvarjajo tudi z glasbo.

V četrtek bo v Narodnem domu v Celju že šesti koncertni večer, namenjen mladim umetnikom – Zimske serenade.

Tudi letos bo organizator, to je Gimnazija Celje - Center (GCC), gostil nekdanje dijake, ki so se odločili za študij na področju glasbe. Ob več kot 50 glasbenikih, plesalcih in recitatorjih z GCC bodo tako na osrednjem celjskem odru nastopili tudi harfistka Ana Železnik, flavtist Luka Železnik in baritonist Mihael Strniša.

Nastopili bodo tudi trije šolski sestavi – Dekliški pevski zbor, Fantovska vokalna zasedba in instrumentalna zasedba The Šlager's. Za scensko podobo prireditve bodo poskrbeli dijaki programov predšolska vzgoja in umetniška gimnazija – likovna smer.

Na GCC se sicer v treh programih (splošna gimnazija, umetniška gimnazija – likovna smer in predšolska vzgoja) šola skoraj tisoč dijakov, ki se ukvarjajo s številnimi interesnimi dejavnostmi na kulturno-umetniškem področju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.