Slovenija
31 ogledov

Zimsko sezono lahko zagotovi le najemnik, ki pa ga še ni

stajerska 11.01.10., mariborsko pohorje, smucanje, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Zimsko sezono na Pohorju lahko reši le najemnik, tega pa še ni. Potencialnega najemnika naprav mora iskati mariborska občina.

"Stečajni dolžnik zagotovo ne bo zagotovil zimske sezone na Pohorju, saj to lahko stori le potencialni najemnik," je po srečanju z dosedanjim vodstvom družbe povedal stečajni upravitelj Športnega centra Pohorje Drago Dubrovski. .

"Očitno vsem ni bilo dobro razloženo, da stečaj pomeni prenehanje dejavnosti in prodajo premoženja ter poplačilo upnikov. Stečaj zagotovo ni sanacija podjetja, saj je bilo za njo prej časa leto dni, pa ta očitno ni uspela," je bil jasen Dubrovski.

"Vodstvo nima več pooblastil."

Direktorica propadlega podjetja Barbara Vtič Vraničar je še v četrtek po vložitvi stečaja napovedovala dogovore s potencialnim najemnikom žičniških naprav, a Dubrovski pravi, da z začetkom stečaja sedanje vodstvo nima več nobenih pooblastil. "Direktorica se ne more več dogovarjati v imenu podjetja oziroma se lahko le z morebitnimi novimi pooblastili, nikakor pa ne z nekimi prejšnjimi," je pojasnil stečajni upravitelj.

Družba v stečaju ne more upravljati gondole in žičnic, ker ne more zagotavljati zadostne varnosti, poudarja Dubrovski. Seveda je vselej mogoče, da bi to dejavnost kdo prevzel in nadaljeval, a škoda po njegovem mnenju je, da tega niso storili pred začetkom stečaja, ker bi to takrat bilo veliko bolj enostavno.

Iščejo najemnika

"Če se bodo hitro našli interesenti za prevzem naprav v najem, bi letošnja smučarska sezona še bila mogoča, a sam sem pesimist, da bo iz tega kaj nastalo," pravi Dubrovski, ki ga s tem, kdo naj bi bil potencialni najemnik žičnic, doslej še niso seznanili. V koncesijski pogodbi, ki je sicer še ni v celoti preučil, dobi mariborska občina po njegovih informacijah pravice upravljanja nazaj in je iskanje potencialnega novega najemnika v njeni domeni.

Dubrovski naj bi se sredi naslednjega tedna pa naj bi se srečal z županom, kjer bo izvedel, ali imajo na občini pripravljen kakšen predlog. Glede na stečaj in koncesijsko pogodbo je zdaj po njegovem največja vloga na strani občine, kjer so tudi pred stečajem iskali rešitve, a neuspešno, zato je po besedah Dubrovskega iluzorno pričakovati, da bo po stečaju uspeh večji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.