Slovenija
17 ogledov

Živčec Kalan: Izgube ni bilo

Žurnal24 main
Kalanova odgovarja na očitke novega direktorja ZD Izola. Prepričana je, da je v ozadju obtožb nerazumevanje finančnega poslovanja ali namen šikaniranja.

"Zdravstveni dom Izola ob primopredaji ni imel izgube," pravi nekdanja direktorica Zdravstvenega doma (ZD) Izola in predsednica zdravniške zbornice Gordana Živčec Kalan. Tako se je odzvala na besede sedanjega v. d. direktorja ZD Izola Evgenija Komljanca, ki je včeraj za Primorske novice povedal, da je ZD Izola imel ob njegovem prihodu 255 tisoč evrov izgube. "Izjava je zavajajoča in neresnična," trdi Kalanova.

250 tisoč evrov, ki jih je Komljanec omenjal novinarjem, po njenih besedah pomeni zgolj presežek odhodkov nad prihodki konec oktobra lani, nikakor pa ne gre za končno stanje, saj bilanca poslovanja za leto 2010 še ni narejena. V skladu s predpisi mora biti narejena do konca februarja.

ZD Izola po njenih besedah ob primopredaji ni imel izgube. "Na transakcijskem računu je namreč imel 700 tisoč evrov lastnih sredstev, ki so namenjena pokrivanju morebitnega presežka odhodkov nad prihodki in nemotenega poslovanja v prihodnje," pravi Kalanova in poudarja, da so kljub zmanjšanemu financiranju s strani zdravstvene zavarovalnice uspeli ohranjati neokrnjene programe, kar po njenih besedah njihovim predhodnikom ni uspelo.

Svet ZD Izola je Komljanca, ki je v preteklosti že vodil ZD, izbral za prihodnjega direktorja zdravstvenega doma minuli četrtek, od sobote pa opravlja dolžnosti vršilca direktorja zavoda. Njegovo imenovanje morajo potrditi še občinski svetniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.