Slovenija
42 ogledov

Živčec Kalanova ni zlorabila položaja

V ZZS pod vodstvom Gordane Živčec Kalan zavračajo ugotovitve Kosove komisije. (F Žurnal24 main
Tožilstvo: Predsednica zdravniške zbornice v primeru Nekrep ni zlorabila uradnega položaja in uradnih pravic. Odvetnik Nekrepovih: pripravljajo si teren za ponedeljek.

Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je zavrglo ovadbo zoper predsednico Zdravniške zbornice Slovenije Gordano Živčec Kalan zaradi očitanega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic v primeru Nekrep, so sporočili z omenjenega tožilstva. V njenem dosedanjem ravnanju namreč niti policija niti tožilstvo nista ugotovila nikakršnih elementov kaznivega dejanja, so sporočili z Zdravniške zbornice Slovenije.

Tožbo vložili lani

Odvetnik družine Nekrep Andrej Pitako je namreč avgusta lani, potem ko je skupščina Zdravniške zbornice Slovenije predsednici izglasovala zaupnico, na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani vložil kazensko ovadbo proti predsednici Zdravniške zbornice Slovenije, v kateri ji je očital zlorabo uradnega položaja in uradnih pravic v postopku proti zdravnikoma UKC Maribor.

Policija je na podlagi zaslišanja predsednice Zdravniške zbornice Slovenije ter zbrane dokumentacije in obvestil ugotovila, da ni podlage za vložitev kazenske ovadbe, zaradi česar je na pristojno državno tožilstvo podala poročilo o zbranih obvestilih. Slednje pa je presodilo, da v konkretnem primeru predsednica Zdravniške zbornice Slovenije ni storila očitanega kaznivega dejanja, in je zato ovadbo s sklepom zavrglo.

"Za ovadbo ni osnove"

Gordana Živčec Kalan je že večkrat poudarila, da za kazensko ovadbo ni nobene osnove. Vseskozi je namreč delovala zakonito in v skladu z veljavnimi akti zbornice, ki so imeli soglasje ministrstva za zdravje, in v okviru teh pristojnosti ter po takrat ustaljenih postopkih.

Iz Zdravniške zbornice so še sporočili, da je vlaganje tovrstnih ovadb zoper predsednico zbornice, ki trenutno vodi tudi upravni postopek zoper zdravnico UKC Maribor, nesprejemljiva in neprimerna oblika pritiska s ciljem vplivati na končno odločitev v omenjenem postopku. Predsednica zbornice je namreč vseskozi delovala zakonito in bo tako ravnala tudi v prihodnje, ne glede na različne pritiske, ki jih je deležna.

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 13:24 18.november 2011.

    Ona ni zlorabila položaja,ampak je zlorabila vse Slovence,prasica pokvarjena.Upam,da ji nekdo zvrta luknjo v glavo z Magnumom 357?

  • 1111 12:54 18.november 2011.

    ...včeraj je bilo na Pop-u marsikaj jasno..minister ne pozna sistema...naše pravosodje je totalno v ku***......UPAM, da z novo vlado, odleti tudi ta Kalanova, ki je VELIKA sramota našega zdravstva!

  • rob 12:28 18.november 2011.

    Ah kakšno tožilstvo neki, saj ne loči niti nepravdnega od upravnega postopka!Poglejte na blog Simone Rebolj, koroška deklica 2 - prijava tožilstu - med komentarji. Do danes popolnoma nobenega odgovora!