Slovenija
1 ogledov

Živčec Kalanova: Nižje plače, adijo zdravniki

Živčec Kalanova o odstopu ne razmišlja. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Zaradi znižanja plač zdravnikov za 15 odstotkov bi lahko Slovenija izgubila veliko najboljših domačih strokovnjakov, ki bi zaradi boljših pogojev odšli v tujino, je danes opozorila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Gordana Živčec Kalan.

Gordana Živčec Kalan se je danes odzvala na izjavo direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) Sama Fakina, ki je na zadnji skupščini zavoda povedal, da bi zmanjšanje plač za 15 odstotkov pocenilo stroške zdravstvenih storitev za sedem odstotkov.

Predsednica zdravniške zbornice namreč pravi, da so se "matematični" ukrepi v zdravstvu že v preteklosti pokazali za zgrešene. Po njenem mnenju je bolj racionalno vlaganje v razvoj in varčevanje pri stroških nabave.

Živčec Kalanova še pravi, da zbornica upa, da bo minister za zdravje predstavil ministru za finance ter ZZZS, kaj pomenijo predlagani ukrepi za prebivalce in zdravstveni sistem. "Zelo verjetno bi se ob izvedenih predlaganih ukrepih našel denar za neko operacijo, a ne bo več nikogar, ki bi jo znal izvesti," dodaja.

Komentarjev 5
  • primorka 18:33 06.april 2012.

    Mogoče pa bi šli v Grčijo ? Tam jih sigurno čakajo odprtih rok !

  • deželan 09:19 31.marec 2012.

    Nižje plače adijo zdravniki ???Temu bi celo verjel, če bi imeli res odprt trg delavne sile v zdravstvu in dobra merila učinkovitosti. Botra trenutnega stanja je v veliki meri ŽK. Bolnice vse bolj postajajo podjetje za upravljanje in ...prikaži več vodenje in to delavno silo obilno zaposlujejo !

  • stela 19:12 30.marec 2012.

    Mogoče pa niso vsi tko pokvarjeni kot ŽK in ne bodo pustil vseh bremen na plečih tistih, ki imajo 5x niżjo plačo kot ŽK ....je padejstvo da se spet taprva oglaša tista, ki je nardila že ful sranja.....na hipokratovo prisego ...prikaži več je pamže zdavnaaaaaaj pozabila