Slovenija
34 ogledov

Živčec Kalanova prodala prostore

V ZZS zagotavljajo, da se zaradi novih prostorov ni in ne bo zvišala članarina v Žurnal24 main
Zdravniška zbornica je prodala stare prostore na Dalmatinovi 10. Za kakšno ceno in komu, ne želijo izdati.

Potrdili so le, da so prostore prodali fizični osebi. "Sklenjena pogodba predstavlja kompromis med željami oziroma zahtevami obeh strani oziroma odraža njuno spretnost v pogajanjih za sklenitev kupoprodajne pogodbe," so glede prodaje prostorov na Dalmatinovi 10 pojasnili v zbornici, kjer priznavajo, da so cene nepremičnin zaradi finančne in gospodarske krize sprejemljivejše za kupce.

Prav tako skopi so z napovedmi glede napovedane selitve v nove prostore Domus Medica v Dunajskih kristalih. "Selitev zdravniških organizacij je v skladu s pogodbo predvidena za letos," je povedal tiskovni predstavnik zbornice Valentin Hajdinjak. Po nekaterih podatkih naj bi bila selitev načrtovana za jeseni.

Zdravniška hiša
Zdravniška zbornica je skupaj s preostalimi tremi zdravniškimi organizacijami, Strokovnim združenjem zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Fidesom in Slovenskim zdravniškim društvom, od začetka junija že lastnica novih prostorov. Do plačila posojila ima po pisanju časnika Finance nad njimi hipotekarno pravico Poštne banke Slovenije.

Koliko bodo skupaj plačali za novo stavbo do vselitve, ne želijo povedati. "Zdravniška zbornica plačuje svoje obveznosti izvajalcu v skladu s pogodbo in terminskim načrtom," so pojasnili na zbornici, potem ko so se v javnosti pojavile špekulacije, da ima zbornica težave s plačevanjem kreditnih obveznosti, o čemer smo pisali tudi v našem časniku.

Zatikalo naj bi se predvsem pri prodaji starih prostorov. Po besedah predsednika ljubljanskega regijskega odbora zbornice Stanka Vidmarja naj bi 400 kvadratnih metrov prostorov v središču mesta najprej poskušali prodati za tri tisoč evrov za kvadratni meter, pozneje pa naj bi jih zaradi finančne in gospodarske krize ponujali po ceni dva tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.