Slovenija
21 ogledov

Živci vas lahko drago stanejo

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Z začetkom turistične sezone bodo policisti okrepili nadzor predvsem na mestih, kjer ob turistični sezoni nastajajo zastoji. Poostreno bodo nadzorovali hitrost ter preverjali količino alkohola v krvi.

"Gostejši promet in večja raznovrstnost prometnih udeležencev sta poglavitni značilnosti prometa v poletnih mesecih, ko so najpogostejši vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje, neupoštevanje pravil prednosti in vožnja pod vplivom alkohola," je zatrdil Ivan Kapun, vodja sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi.

Akcija za mlade
Medijska kampanja prometnega ministrstva bo usmerjena na mlade voznike med 18. in 24. letom starosti ter na voznike med 25. in 45. letom starosti.

Policisti nad zastoje
Policisti bodo svoje vrste okrepili predvsem na območjih, kjer po navadi ob turistični sezoni nastajajo zastoji, da bi tako omogočili čim večjo pretočnost slovenskih cest in preprečevali kršitve cestnoprometnih predpisov. "Poskušali bomo, skupaj z vzdrževalci ceste, čim prej odpraviti vzroke za nastale zastoje," dodaja Kapun.


Možje postave bodo poostreno nadzirali hitrost vožnje in alkoholiziranost voznikov, izvajali bodo nadzore nad vozniki koles z motorjem ter sistematične nadzore nad večkratnimi kršitelji cestnoprometnih predpisov. Povečali bodo nadzore na avtocestnih počivališčih, preverjali bodo voznike avtobusov, s katerimi se izvaja javni prevoz potnikov. "Nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov pa bomo v poletnih mesecih še posebej poostrili v bližini večjih prireditev," konča Kapun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.