Slovenija
1832 ogledov

Živi v izobilju kreditov

Vežnaver Barbara Milavec
Biznis. Podjetnik, ki naj bi ga hoteli oropati, zanika, da je na robu finančnega zloma.

“No, za burek zagotovo še imam. Zapišite pa, da zares živim v izobilju, a v izobilju kreditov,” je poslovnež Sebastjan Vežnaver, nekdanji občinski svetnik stranke Borisa Popoviča Koper je naš in upravljalec lokalov županove družine, odgovoril na vprašanje, ali je res na robu finančnega zloma.

Eno od podjetij njegove poslovne mreže, Prologistic (ki trži oziroma prodaja izdelke srbske Beohemije), ima že tri mesece blokirane račune.

“To je predvsem posledica težav, ki so nastale zaradi prepoznega odgovora odvetnika na tožbo Edvina Pejoviča, nekdanjega lastnika Šampionke, za katero je kriva zdaj že nekdanja administratorka,” je bil redkobeseden Vežnaver, po novem tudi direktor televizije Pink.si, ki ima prav tako blokirane račune pri bankah.

“Živimo v težkih recesijskih časih, likvidnosti ni, nekateri so dolžni nam, mi pa drugim ... Le s težavo se prebijamo. Odblokirani bomo v enem tednu, za TV Pink.si bo uvedena prisilna poravnava; trdim, da bi, če je ne bi prevzel, že šla v stečaj in brez dela bi bilo 50 njenih sodelavcev,” je poudaril.

Kaj pa barka?

Je res, da nima več niti denarja za odplačilo lizinških obrokov za svojo 11-metrsko jahto, na kateri so se prejšnja leta odvijale razvpite zabave? “Kot prvo, obroke za barko plačujem, sicer pa jahta sploh ni pisana name, temveč na eno od podjetij, ki sem jih vodil v preteklosti,” je pojasnil.

Gre za podjetje Moj lord, prek katerega je Vežnaver v preteklosti upravljal gostinske lokale v lasti Popovičeve družine. Dnevni izkupiček v njih pa je pobiralo njegovo tedanje dekle, nekdanja atomičarka Špelca Kleinlercher.

Komentarjev 3
  • allstarr111 08:52 28.marec 2012.

    Ma ta tud za ovce past ni sposoben.

  • stela 10:36 27.marec 2012.

    A zdej pa misli da se nam bo smilil, ker živi v izobilju kreditov??? Noben pameten in POŠTEN ne najame kreditov, ki jih ne bo mogel odplačevat.....tle gre pa za goljufijo s stani kreditojemalca in kreditodajalca

  • suzana.kos 08:27 27.marec 2012.

    jahta, bmw, bajta, ful podjetij...hm...Bojan Dobovšek, izredni profesor kriminalistike pravi: Legalni milijonari so mit...iz zgodovine se da naučiti, da se podjetja ne da postaviti čez noč..za hiter dvig je treba imeti zveze in poznanstva, če ne kaj več..." to pove ...prikaži več vse o teh novodobnih bogataših