Slovenija
10103 ogledov

Revoz, kaj pa varnost? Zjutraj takšna vrsta ljudi pred vhodom v tovarno!

Facebook
Ob vstopu v tovarno v Revoz so preverili temperaturo vsakega delavca posebej. Sprejeli so tudi druge ukrepe.

V Revozu v Novem mestu proizvodnja vozil za zdaj poteka nemoteno. Na družabnih omrežjih se je pojavila fotografija iz zgodnjih jutranjih ur, kako ljudje, eden za drugim stojijo v vrsti in čakajo, da jim pred vstopom v tovarno izmerijo temperaturo. "To drži," je za zurnal24.si potrdila vodja komunikacij pri Revozu Nevenka Bašek Zildović.

Revoz Slovenija V Revozu premagali koronavirus

Pojasnila nam je, da od danes avtobusi, s katerimi delavci običajno prihajajo na delo iz bolj oddaljenih krajev, ne vozijo več. "Prišli so s svojim prevozom," nam je povedala sogovornica in dodala, da so vsem delavcem, ki imajo določena tveganja povezana z zdravjem svetovali, da ostanejo doma. Delavci zaščitnih mask ne uporabljajo in so med delom oddaljeni drug od drugega. Sprejeli so ukrepe glede obiska garderob in jedilnice. Povsod po tovarni so namestili razkužila.

Revoz | Avtor: Saša Despot Saša Despot
* - Fotografija je simbolna

Seat Leon Cupra Avto Največji avtomobilski proizvajalci napovedujejo drastične ukrepe

Kar zadeva proizvodnjo vozil, za zdaj poteka nemoteno, pripravljeni pa so tudi na morebitne težave z dobavo delov za sestavo vozil. 

Pred kratkim so v Revozu že imeli ustavljeno proizvodnjo. Vzrok so bile težave povezane z izbruhom koronavirusa na Kitajskem. To je vplivalo na proizvodno zmogljivost turške tovarne in na daljše roke dostave delov, predvsem motorjev. Tridnevno prekinitev proizvodnje so nadomestili s sobotnim delom.

Komentarjev 4
  • Ivo 12:20 16.marec 2020.

    Kaj, če nimajo vročine, to pomeni, da niso prenašalci? Če bi bil jaz delavec, bi se snemal vsako minuto, ko nisem v tovarni n ko/če bi se okužil, bi tožil tovarno za milijone! Delodajalci se še ne zavedajo, da bo ...prikaži več epidemije enkrat konec in da so oni odgovorni za varnost delavcev. Če se delavec okuži v službi zaradi malomarnosti delodajalca (ne nosimo mask, smo meter narazen, ha ha ha...) to za seboj potegne odškodninsko odgovornost, mar ne?