Slovenija
21 ogledov

Zjutraj le sedem stopinj Celzija

Meteorolog poudarja, da bi do močnejših neurij s točo lahko prišlo predvsem v če Žurnal24 main
V naslednjih dneh bo sončno vreme s temperaturami do 25 stopinj Celzija. Neurja so možna v četrtek popoldan. Konec tedna bo suh. V visokogorju nevarnost snežnih ploh.
Več o vremenu si preberite na vremenskem portalu VREME.NET.

"V torek in sredo bo delno jasno vreme, nekaj več oblačnosti bo v popoldanskem času. Jutri so na zahodu države možne tudi plohe in nevihte. V sredo je možnost za popoldanske plohe nekoliko manjša, tako da lahko pričakujemo nekoliko več sonca, v četrtek pa nas bo od zahoda dosegla nova fronta, plohe in nevihte bodo zajele celo Slovenijo. Padavine se bodo nadaljevale še v noči na petek, v petek dopoldan bodo oslabele in večinoma ponehale," zatrjuje dežurni prognostik Benedikt Strajnar.

V Istri in Dalmaciji bo dva dni še prijetno toplo, v četrtek in petek pa bo oblačno s padavinami.
Benedikt Strajnar

Zjutraj bo po besedah meteorologa še vedno precej sveže, saj se bodo temperature gibale le med 7 in 13 stopinj nad ničlo. Dnevne temperature bodo med 21 in 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija. "Po sobotni fronti je naše kraje dosegel hladnejši zrak, ki se bo obdržal do sredine tedna, konec tedna pa lahko zopet pričakujemo osvežitev."

"Naslednjih 14 dni se temperature ne bodo povzpele nad 30 stopinj Celzija,"
poudarja Strajnar.

V četrtek nevarnost neurij

Meteorolog poudarja, da bi do močnejših neurij s točo lahko prišlo predvsem v četrtek popoldan in zvečer.

Konec tedna jesenski
"Konec tedna bo dokaj nestanoviten, a suh. Temperature se bodo gibale med 23 in 24 stopinjami nad ničlo. V popoldanskem času so možne plohe in nevihte," poudarja Strajnar.

Trenutna temperature morja je 24 stopinj Celzija, v petek, po prehodu nove fronte, pa bo burja verjetno spet premešala vrhnje sloje, tako da bi se morje lahko ponovno precej ohladilo.

V visokogorju možne snežne plohe
Za vse, ki se v naslednjih dneh odpravljate v gore, ne bo odveč opozorilo, da se temperature nad 2000 metri gibajo okoli ledišča. Nad 2000 metri bo le okoli dve stopinji nad ničlo. "V takih razmerah lahko tudi sredi poletja pričakujemo snežno ploho in to tudi v primeru, da je temperatura nekaj stopinj nad ničlo. To je poleti v hribih precej običajen pojav," konča Strajnar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.