Slovenija
12 ogledov

Zjutraj ponekod poledica

Sneženje v Kamniku
1/4
Bralka
Sneži po večjem delu Slovenije. Po večjem delu države vremenoslovci napovedujejo petcentimetrsko snežno odejo, le v višjih predelih bo debelejša. Zjutraj brez skrbi v službo.

Napovedi so se uresničile, saj je po oktobrskem sneženju čas za drugo konkretnejšo pošiljko snega izpod neba. Ker so tla po nižinah topla, se bo sneg tam kasneje pričel oprijemati cestišča.

Sneženje je zajelo večji del države. Najmanj snega naj bi zapadlo v Prekmurju, v višjih predelih države pa pričakujejo kakih deset centimetrov snega.

Po besedah dežurnega prognostika Braneta Gregorčiča na Agenciji RS za okolje bo sneženje v drugi polovici noči povsod ponehalo, sledila bo hitra razjasnitev. Ker bodo temperature zjutraj padle pod ledišče, se utegne kje pojavljati poledica. Jutranje temperature bodo od -6 do -1, v alpskih dolinah bo živo srebro padlo do -10. Zjutraj se bo ponekod pojavljala megla, dan pa bo sončen s temperaturami od 0 do 5 stopinj, na Primorskem do 10.

Ponovno se bo pooblačilo v torek, padavine bodo tekom dneva zajele vso državo. Zaradi jugovzhodnika bo najprej deževalo, v noči na sredo pa snežilo. Pričakuje se podobna količina snega kot danes. V sredo čez dan se bo znova zjasnilo.

POŠLJITE NAM VAŠE FOTOGRAFIJE VREMENA.

Komentarjev 1
  • Milan Samide 19:57 02.december 2012.

    26.člen URS, ( pravica do povračila škode)Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ...prikaži veča ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.Če bi se politiki in vodilni izvajalci javnih pooblastil zavedali tega člena URS, sissZahtevamo; PRAVNO državo, ZAHTEVAMO dosledno spoštovanje ustave in vseh njenih členov.Zahtevamo naj bodo zakoni za vse enaki!ZAHTEVAMO; moralno, politično in kazensko ODGOVORNOST VSEH , ki so nas v to stanje pripeljali!!!ZAHTEVAMO; da štejejo zoper krnminal vsi DOKAZI, razen tistih , ki so pridobljeni z silo, ali grožnjami zoper življenjeUSTAVA RS ne govori o zastaranju škodnih dejanj, zato bodo morali v