Slovenija
15 ogledov

Zjutraj štiri stopinje, čez dan do 15

Jesen Shutterstock
Konec tedna bo lep, v ponedeljek spet poslabšanje. Jutra bodo hladna. Prihodnji teden do 15 stopinj.

"Na Kredarici je včeraj zapadlo deset centimetrov snega, a bo sneg verjetno hitro pobralo. Danes zjutraj je bilo –2 stopinji Celzija. Snežilo je tudi na 1.600 oziroma 1.700 metrih nadmorske višine, a se sneg verjetno ni prijemal, saj so tla razmeroma topla," je dejal dežurni meteorolog Agencije RS za okolje Andrej Pečenko.

Hladno pa ni bilo samo v gorah, jutra so bila hladna tudi po nižinah. Na srečo bo topleje čez dan. Ogrelo se bo do 16 stopinj, na Primorskem tudi do 22. Še bo oblačno, pade lahko tudi kakšna kaplja dežja. Zjasnilo se bo šele proti večeru.

Jutri le 4 stopinje

Ponoči in sprva jutri bo delno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in del dopoldneva megla. Jutri čez dan bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 17 do 20, na Primorskem do 23 stopinj.

Konec tedna bo lepši

Konec tedna bo lepši in toplejši, je dejal Pečenko. "Več sonca bo. Ogrelo se bo nad 20 stopinj čez dan, medtem ko bodo jutra še mrzla. Ne bo pa več 27, 28 stopinj, kot je bilo. Krajši dan in manj močno sonce med drugim prinašata nižje temperature."

V torek spet poslabšanje

Poslabšanje bo spet v ponedeljek. Deževalo bo, še več dežja pa bo v torek. "Prišla bo namreč fronta, ki bo prinesla padavine v večjem delu Slovenije. Temperature se bodo gibale med 10 in 15 stopinjami čez dan. V sredo sicer kaže kratko izboljšanje, nato pa bomo videli, kaj bo prinesel prihodnji konec tedna; za zdaj kaže na bolj nestanovitno vreme."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.