Slovenija
38 ogledov

Zlata jama za pedofile

zloraba otrok Shutterstock
Povečuje se število zlorab predvsem malčkov in dojenčkov. Prijavite sporne posnetke.

Slovenska policija je v zadnjih šestih letih obravnavala 1.726 spolnih zlorab mladoletnih, samo letos pa je bilo takih primerov že 122, so na razsežnost tega problema opozorili na včerajšnjem posvetu o zlorabi otrok na spletu.

"Z razvojem spleta je postala otroška pornografija veliko dostopnejša. Prej so bile stvari za storilce veliko bolj zapletene, morali so iti na ulico, se s kom srečati, pri čemer so tvegali, da bi jih dobili. Z razvojem digitalne fotografije pa se je vse to olajšalo, zato je splet zlata jama za pedofile," je poudarila Adèle Désirs z Interpola, ki je bila gostja posveta.

Kot je pojasnila, obstaja več vrst pedofilov – od takih, ki le gledajo fotografije in masturbirajo, do takih, ki tudi privabljajo otroke in jih zlorabijo. Opozorila je, da najbolj narašča število zlorab malčkov in dojenčkov, ki še ne govorijo.

Nad posnetke Spletno oko

Za boj proti nezakonitim posnetkom spolnih zlorab otrok na spletu skrbi Spletno oko, ki sprejema anonimne prijave spornih posnetkov in jih posreduje policiji. Od leta 2007, ko so začeli delovati, so prejeli 3.700 prijav, samo lani pa kar 1.127.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.