Slovenija
48 ogledov

Zlatih verižic ni hotel obdržati zase

Sojenje Nanadu Cindriću in Miletu Mirkoviću Nada Černič Cvetanovski
Goljuf. Na tleh "našel" verižice in jih ob pomoči najetega sostorilca za plačilo ponujal mimoidočim, predvsem starejšim ženskam.

"Tega ne priznavam, saj sem od posameznikov vzel le po 50 ali sto evrov, ne pa toliko, kot se mi očita," se je na sodišču zagovarjal Hrvat Mile Mirković, ki naj bi ob pomoči neznanih storilcev, v dveh primerih pa z Nenadom Cindrićem pretental naključne 
mimoidoče. Obtožnica mu očita, da se je združil z neznano osebo, da bi goljufal in si pridobil protipravno premoženjsko korist.

Noža ni bilo pri roki

Mirković se je pretvarjal, da je izpred nog oškodovancev, ki so v glavnem prihajali od bankomatov ali s pošte, pobral zlato verižico, v resnici pa je ceneni ponaredek, vreden nekaj evrov, že prej držal v roki. Verižico, največkrat najdeno pred nogami starejših žensk, naj bi pravično razdelil z oškodovankami. Sprva se je ponudil, da z nožem razreže verižico na enakovredna dela, a ker nihče s seboj ni imel noža in ker je v pravem trenutku pristopil neznani sostorilec, ki je menil, da bi bila neizmerna škoda, če bi verižico razrezali, se je stvar navadno končala po naslednjem scenariju: sostorilec je bil pripravljen odkupiti verižico za tisoč evrov, a ker s seboj ni imel denarja, je šel na bankomat, Mirković, ki se mu je vsakič mudilo, pa je medtem prepričal oškodovanko, da mu je dala toliko, kot je pač imela, denimo 450 evrov. Ona naj bi nato počakala na neznanega sostorilca, da bi mu prodala verižico za tisoč evrov, vendar se ta ni več vrnil.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 07:41 07.maj 2014.

    Tele dva šibicarta po LJ in avtosejmu !