Slovenija
53 ogledov

Zlatoperjeva vliva upanje

Petra Zlatoper je nova prokuristka TRC, ki si je izkušnje nabirala tudi kot dire Žurnal24 main
Celjska koča. Svetniki podprli dokapitalizacijo, toda obenem izrazili skrb.

Celje. “Nimam čarobne paličice, imam pa 28 let izkušenj na področju gostinstva in turizma,” je celjskim mestnim svetnikom dejala Petra Zlatoper, prokuristka družbe Turizem in rekreacija Celje (TRC), ki ima v lasti Celjsko kočo, restavracijo Trač in lokal na Starem gradu. Svetniki so včeraj podprli dokapitalizacijo TRC, ki je v stoodstotni lasti Mestne občine Celje, v vrednosti milijon evrov. Denar potrebujejo predvsem za odplačevanje anuitet za kredite, ki so jih v preteklosti najeli za investicije.

43 tisoč evrov znašajo mesečne anuitete družbe Turizem in rekreacija Celje.

Likvidnostne težave
Zadolževanje je bilo nujno, a čas je, da ta družba začne uspešno poslovati,” je bil kritičen svetnik Janko Požežnik. “V novo vodstvo verjamemo, vsekakor pa mora nadzorni svet opraviti svojo nalogo,” je dejala svetnica Brigita Čokl. “To ni dokapitalizacija, to je pokrivanje izgube, ki znaša skoraj pol milijona evrov,” pa je menil svetnik Jože Bučar. Župan Bojan Šrot je dejal, da je bila Celjska koča zgrajena s krediti, ki še niso odplačani, in priznal, da ima družba ravno zato likvidnostne težave, ki pa so premostljive.

Kadrovske menjave
Za izboljšanje poslovanja. Družba TRC ima za okoli 2,3 milijona evrov dolga, mesečne anuitete pa znašajo 43 tisoč evrov. Za izboljšanje poslovanja so že zamenjali izvajalca računovodskih storitev, izvedli nekaj kadrovskih zamenjav, predvsem pa upajo, da bo gostov vsak dan več.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.