Slovenija
22 ogledov

Zločin in kazen? Samo še v literaturi!

Ksenija Koren (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Simona Dimic in Jure Janković sta drugorazrednim ponazorila, kako to počnejo prvorazredni.

Vsi Big Brotherji se lahko pri nominaciji za resničnostni šov leta skrijejo pred predstavama, ki sta ju uprizorila Simona Dimic in Jure Janković. Dva dni izkazovanja prezira in arogance. Postavila sta se nad zakon in institucije, ki veljajo za povprečne prebivalce. Posebno Dimičeva, ki je kot stekla lisica za svoj kožuh povozila tudi svoje slab mesec stare obljube. In napadla institucijo, ki jo je morebiti ujela v kokošnjaku. Janković mlajši je sicer deloval precej manj škodljiv in veliko bolj prestrašen, a aroganten, ker je imel ob sebi dragega oprodo, ki je umazano delo opravljal namesto njega, tja pa ga je najbrž postavil njegov oče. Karikatura domneve, da ni več pomembno, kdo si in kaj si, ampak čigav si.

Drugorazredni
. Kot se vidijo stvari danes, je bila besedica drugorazredni, ki jo je predsednik republike v začetku lanskega leta potegnil iz zakladnice preživetih besed, preroške. Slabo leto in pol pozneje nam tisti, ki so takrat vladali (kar Simona Dimic nedvomno je), kažejo, da zanje pravila ne veljajo. Čeprav pride ali bi prišel v roke pravici sleherni povprečnež, ki bi si pridobil, kar mu ne pripada (na način, ki ni dopusten), njen prezir kaže, da je prepričana, da zanjo pravila ne veljajo. Če je res nedolžna, je njeno ravnanje še toliko bolj čudno, zlasti ker je jasno, da s tem škodi Borutu Pahorju. Če tudi s svojim obnašanjem ni omajala njegove zaverovanosti vanjo, je omajala zaupanje javnosti vanj.

Premier pa pooseblja državo.

In tej se ne piše dobro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.