Slovenija
17 ogledov

Zlorab ne odkrijejo

Izola panorama Zurnal24 Žurnal24 main
Preverjanje. Obisk lastnika treba pisno napovedati.

Izola. Bralec nas je opozoril na konkreten primer goljufanja: mlad par z družino je dobil občinsko stanovanje, vanj se je nato preselila mama enega od njiju. Svoje stanovanje je upokojenka dala v najem, najverjetneje na črno, saj je, o tem smo se prepričali tudi sami, na vratih stanovanja, poštnem nabiralniku in zvoncu ob vhodu še vedno naveden njen priimek. V stanovanju živijo najemniki, ki imajo drugačen priimek. Mlad par pa živi v stanovanju v hiši, ki jo imajo nad Izolo starši enega od njiju.

Kršitev je razlog za odpoved

Na vprašanji, ali so kdaj odkrili nepravilnosti pri uporabi stanovanj in kakšne so bile, pristojni niso konkretno odgovorili. “Občina ima pravico, da dvakrat na leto vstopi v oddano stanovanje in preveri način uporabe. Vsak ogled je pisno napovedan, ob ogledu se sestavi zapisnik, glede na ugotovljeno stanje pa se nato ustrezno ukrepa,” razlaga Martina Miklavčič Šumanski. Pravico do uporabe neprofitnih stanovanj imajo tisti, ki so kot uporabniki stanovanja navedeni v najemni pogodbi. Če v stanovanju živi kdo drug, to pomeni kršitev pogodbe in je krivdni odpovedni razlog, poudarja predstavnica občine.

Komentarjev 2
  • se_eden 14:53 01.april 2012.

    kakšna je to inšpekcija, če se mora napovedat. jaz mislim, da smo mi s tem varstvom pravic šli le malo predaleč. ko, sem bil še sam inšpektor, je bilo čisto drugače in potem so bili tudi rezultati inšpekcij ugodnejši...

  • 1111 14:31 01.april 2012.

    ...in zdaj ste odkrili toplo vodo......a bodo inšpektorji imeli jajca, da to odkrijejo in sankcijonirajo, aaaaaa??