Slovenija
74 ogledov

"Zloraba otrok v politične namene nesprejemljiva"

Varuhinja pred bližajočimi se splošnimi volitvami poziva vse politične stranke, Žurnal24 main
Varuhinja človekovih pravic je obsodila zlorabo otrok v politične namene, kar naj bi se zgodilo v Izoli med odprtjem 16. Eurofesta, evropskega rokometnega festivala.

Kot smo že poročali na naši spletni strani, je do zapleta prišlo na odprtju omenjenega prvenstva, ko je v javnosti zaokrožilo anonimno pismo, v katerem naj bi zaskrbljeni starši pozivali k preprečitvi zlorabe otrok v politične namene. Sporne so bile predvsem majice in baloni stranke Borisa Popoviča Slovenija je naša, ki so jih dobili udeleženci Eurofesta. Po mnenju varuhinje človekovih pravic je izraba otrok za politično propagando nedopustna, saj otroci še niso sposobni oceniti različnih političnih vplivov in do njih zavzeti kritičnega odnosa. "Izraba otrok za takšne namene predstavlja kršitev otrokove pravice, da so njegove koristi pri vseh dejavnostih glavno vodilo. Prav tako pa takšna ravnanja kršijo tudi pravice staršev, saj posegajo v njihovo pravico in dolžnost vzgoje in varstva," je opozorila varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik. Po njenem mnenju se namreč otroke z njihovim političnim angažiranjem izrablja kot sredstvo, kar pa jim onemogoča avtonomno rast in razvoj, s tem pa se posega tudi v njihovo svobodo.


Popovič spet zagodel Klokočovniku
Odzvali so se tudi v izolski občini, kjer so priznali, da je prireditev izrabila Popovičeva stranka, ki tudi kandidira za občinski svet. V sporočilu za javnost so zapisali, da so zaradi opozoril že ob 16.40 odgovorni osebi organizatorja vročili poziv, naj spoštuje določbe zakona o volilni in referendumski kampanji. Prav tako pa so bili pred samim začetkom prireditve predstavniki Občine Izola obveščeni, da člani stranke delijo otrokom, ki so se udeležili Eurofesta, na mestu zborovanja, in sicer na plaži Svetilnik, balone in majice z napisom SJN, nekateri udeleženci so jih tudi takoj oblekli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.