Slovenija
49 ogledov

Zloraba službenih kartic

Tomo Borovničar Barbara Milavec
Uprava za pomorstvo. Preverili kilometrino vozil in plačila goriva s karticami.

Ni se ujemalo. “Ko smo preverjali stanje kilometrov v službenih vozilih z izpiski, ki smo jih dobili od OMV o točenju goriva, ki je bilo plačano s službenimi karticami, sem bil neprijetno presenečen. Odkrili smo 36 nezakonitih točenj goriva v vrednosti 1.629 evrov,” je včeraj razkril Tomo Borovničar, direktor uprave za pomorstvo. Kot priča je nastopil v glavni obravnavi proti zdaj že nekdanjemu vodji oddelka za tehniko in logistiko Marijanu Hrvatinu, ki mu tožilstvo očita kaznivo dejanje poneverbe.

To, da so bile v upravi za pomorstvo zlorabljene službene kartice in da je bilo oškodovano državno premoženje, je prišlo na dan po tem, ko so ob izginotju ene od petih službenih kartic za točenje goriva v pet službenih vozil uprave začeli ustrezne postopke, tudi ob pomoči policije.

"Kompenziral stroške"

Kamere na enem od bencinskih servisov v Kopru so zdaj brezposelnega Hrvatina, sicer tudi predsednika koprske SDS, posnele, kako je v uniformi v službenem času točil gorivo v svoj osebni avtomobil, račun pa poravnal kar s službeno kartico. “Ker sem s svojim vozilom opravil blizu 400 kilometrov službenih poti, sem te stroške nato kompenziral,” se je obtoženi včeraj branil na sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.