Slovenija
33 ogledov

Zlorabe pri ogrevanju

“Poraba energije se je v tistih objektih, v katerih so stanovalci vgradili meril Žurnal24 main
Preverili bodo, ali so se nekateri res greli na račun drugih.
Kaj vpliva na ceno
Vreme. Zunanje temperature so najbistvenejši dejavnik porabe energije. Kot opozarjajo v Ogrevanju, je bil december zelo hladen in zato so za daljinsko ogrevanje porabili za skoraj 60 odstotkov energije več kot novembra, ko temperature niso bile tako nizke. Energent se je v decembru dodatno podražil za okoli pet odstotkov.

“Jaz nisem policist. Kaj naj vam rečem ... v Ogrevanje dobimo od pooblaščenega podjetja, ki je v stanovanja vgradilo števce, podatke o porabi in na podlagi njihovih številk pripravimo obračun po naši tarifi. Vsekakor bo preverjeno, ali so v nekaterih stanovanjih, ki imajo kalorimetre, ti res pokazali nično porabo, čeprav so bila stanovanja ogrevana. Žal so zlorabe mogoče,” napoveduje Srdjan Purič, direktor podjetja Ogrevanje Piran, ki s toplotno energijo oskrbuje blizu 1.600 stanovanj v piranski občini. V nekaterih stanovanjih naj bi namreč števci stali. O tem, kdo plačuje stroške ogrevanja namesto njihovih stanovalcev, pa nič.

Astronomski računi
Spomnimo, včeraj smo pisali o razburjenju, ki ga je med uporabniki storitev piranskega Ogrevanja povzročil račun za december. Za stanovanje, veliko 76 kvadratnih metrov, so stroški dosegli tudi 190 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.