Slovenija
12 ogledov

Zmaga "nobena" stranka

Raziskava FUDŠ
Po raziskavi FUDŠ bi največ anketiranih, če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo, volilo SDS.

Rezultati kažejo, da bi 16 odstotkov vprašanih oddalo glasovnico za SDS, le odstotek manj pa za Pozitivno Slovenijo.
"Obema strankama so bolj naklonjene ženske. Pri SDS se podpora povečuje s starostjo in je večja v ruralnih območjih. Pri Listi Zorana Jankovića je podpora izrazitejša med mlajšimi in v urbanih območjih," ugotavljajo na FUDŠ.

Še največ vprašanih – 20 odstotkov – pa je na vprašanje, za katero stranko bi volili, odgovorilo "za nobeno".

Povsem obratni rezultati

Po anketi Dela pa še vedno vodi Pozitivna Slovenija z 21,5 odstotka podpore vprašanih, sledi ji SDS z 18,6 odstotka podpore, tretja bi bila SD (11,2 odstotka). Opazen je padec podpore Listi Virant in DeSUS. Lista Virant je pred dvema mesecema prejela 18,8, tokrat pa pet odstotkov, DeSUS se po tokratnem merjenju sploh ne bi uvrstil v državni zbor.

Pozitivni Sloveniji se je podpora v primerjavi s prejšnjim mesecem nekoliko zvišala (0,3 odstotne točke), stranki SDS pa nekoliko znižala (1,2 odstotne točke). Za SD bi volilo 1,2 odstotka volivcev več kot pri merjenju prejšnji mesec, se je pa tej stranki v primerjavi z rezultati ankete novembra lani podpora več kot podvojila.

Komentarjev 1
  • 1111 14:41 16.januar 2012.

    ...odvisno koga anketiraš...pa nehajte ljudi imet za norca, bedniki!Slovenci rabimo...ljudi, ki nam bodo omogočili boljše življenje, službe, prihodnost za mlade družine......ne pa idiote, ki se sedaj kregajo, kdo bo koga!! Od teh ni prihodnosti!!!