Slovenija
56 ogledov

Zmagal “sosedov ljubljenček z bančnim računom”

Zmagovalni ekipi študentov (z leve) Marko Ćurić in Miha Šaberl ter Mateja Finžga Suzana Kos
Bančni natečaj. Mednarodno komisijo prepričala dva projekta slovenskih študentov.

“Letos se je na natečaj – tokrat smo ga organizirali drugič – prijavilo več kot 50 študentov koprske, ljubljanske in mariborske univerze. Veseli smo tudi, da je lani prav slovenska ekipa osvojila prvo mesto na končnem mednarodnem izboru v Milanu,” poudarjajo v Banki Koper. Ta teden se je namreč s podelitvijo nagrad končal natečaj, prek katerega poskušajo dobiti ideje o tem, kako bi se banka ločila od konkurence in bi jo komitenti priporočali svojim znancem in prijateljem, ter na področju inovativnosti pri uvajanju bančnih izdelkov in storitev. “Hkrati študentom omogočimo, da svoje akademsko znanje preizkusijo v realnem poslovnem okolju, pridobijo koristne izkušnje in si hkrati ustvarijo dobre možnosti za nadaljnjo zaposlitev,” dodaja organizator.

Študij ali pripravništvo

Končni zmagovalci natečaja bodo izbirali med dvema nagradama: pripravništvom v Milanu in poletnim šolanjem na eni izmed vodilnih italijanskih univerz.

Avtorja prvega slovenskega zmagovalnega projekta sta, kot je v četrtek odločila mednarodna komisija, Mateja Finžgar z mariborske ekonomske fakultete (EF) in Miha Vidic s Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper (Famnit) Univerze na Primorskem (komisijo sta prepričala z idejo Ali ste že slišali? Sosedov hišni ljubljenček ima svoj bančni račun), pod drugi zmagovalni projekt pa sta se podpisala Marko Ćurić z ljubljanske EF in Miha Šaberl s Famnita (predstavila sta projekt vpeljave tehnologije prepoznavanja prstnih žil v poslovanje banke).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.