Slovenija
37 ogledov

Zmagala je pinca

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
V Manziolijevi palači je bilo sobotno popoldne v znamenju jajc in peciva. Na tekmovanju v pecivih je zmagala pinca Anike Desordo.

Izola. V Manziolijevi palači je bilo sobotno popoldne v znamenju jajc in peciva. Ana Car, Urška Car in Tanja Kološa iz Dobrovnika so pokazale tehniko barvanja jajc z voskom. “Naučila sem se je od svoje babice in na srečo imamo nekaj mladih, ki jih to zanima, in tradicija gre naprej. Barve, ki jih uporabljamo, so iz Amerike, prednost pa je, da se uporabljajo mrzle. Podoben učinek imajo barve za tekstil ali za jajčka, vendar tiste brez soli. Motivi so od naših babic in unikatni, v Lendavi imajo drugačne,” je povedala Ana Car.

Delavnici je sledilo tekmovanje v pecivih, sodelujočih je bilo približno 20, med njimi veliko otrok. Tretje mesto sta dosegli Lejla Mujanović in Selena Kolarec z baklavo, drugo Jakob Hodzič s čokoladnih pecivom, zmagovalna pa je bila pinca Anike Desordo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.