Slovenija
27 ogledov

Zmanjkalo evrov, zmanjkalo hrane

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Vegrad. Sindikat: Po volitvah je v Ljubljani zmanjkalo denarja za topel obrok.

Le 18 dni je do nedavnega Mestna občina Ljubljana (MOL) plačevala topel obrok tujim delavcem Vegrada v samskih domovih v Ljubljani. “Občino smo zaprosili za pomoč, odzvala se je hitro, bil je predvolilni čas. Ni bilo nobenih težav, nastale pa so takoj po volitvah, ko je tega denarja zmanjkalo. Prepričan sem, da če bi bile volitve prihodnji teden, bi imeli ti delavci še vedno zagotovljeno hrano,” je dejal Srečko Čater, prvi sindikalist v Vegradu.

Prošnji sindikata je ugodil župan Zoran Janković in odobril organiziranje prehrane ter podjetju Sodexo Prehrana in storitve izdal naročilnico za 12 tisoč evrov, je povedala Alenka Petkovšek, vodja odseka za splošne zadeve iz mestne uprave. Hrano so dostavili v samske domove, delavci pa so vsak dan sporočali, koliko obrokov potrebujejo – med 80 in 220. “Znesek je zadoščal za čas od 5. oktobra do 22. oktobra,” je dodala Petkovškova.

Zdaj hrana iz Velenja
Čater je poudaril, da je tudi v Velenju zmanjkalo denarja, vendar so se organizirali in poiskali donatorje. Župan je organiziral donatorski koncert, za donacije hrane in denarja je zaprosil podjetja, z dodatnimi paketi sta priskočila na pomoč tudi Rdeči križ in Karitas. Vključila se je dobrodelna organizacija Mali princ, ki zdaj vozi hrano iz Velenja v Ljubljano. S stečajno upraviteljico so se dogovorili za brezplačno izposojo kombija, hrano pa kuhajo kuharice, ki tudi same že štiri mesece niso dobile plače, saj so zaposlene v podjetju Vegrad Inde.

“V Ljubljani ne znajo drugega kot napisati štiri vrste – zmanjkalo je denarja,” je še dejal Čater. Sprašuje se, kaj bi bilo, če bi to napisali na vrata delavcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.