Slovenija
34 ogledov

Žmavc zaradi ampul razrešen s funkcije

Andrej Žmavc. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Doktor Žmavc, ki je osumljen, da je iz zaloge ZD Celje ukradel okoli 2.000 ampul narkotika, je odstavljen s funkcije vodje nujne medicinske pomoči. Interna preiskava še poteka.

Vodstvo Zdravstvenega doma Celje je stopilo pred novinarje in pojasnilo nekaj podrobnosti primera zdravnika Andreja Žmavca, o katerem smo prvi poročali v Žurnalu24.

Kot je pojasnil direktor Stanislav Kajba, interni nadzor še ni končan, še vedno pa poteka tudi kriminalistična preiskava. Med drugim so njen predmet tudi tri medicinske sestre, ki so imele dostop in nadzor nad zalogo zdravila dolantin. Kajba je pojasnil, da dolgo časa niso opazili kopnenja zalog, saj je očitno šlo za notranjega storilca.

Po besedah Kajbe je Žmavc razrešen s funkcije vodje nujne pomoči, poleg tega pa 6 mesecev ne sme dežurati. Žmavc sicer nadaljuje delo v ambulanti, saj pacienti, s katerimi je govorilo vodstvo, niso izrazili dvoma, da mu ne zaupajo več.

Kajba je dodal, da so v preteklosti v ustanovi že imeli primere toksičnosti, vendar ne pri zdravnikih, temveč pri drugem zdravstvenem osebju. Šlo je za zasvojenost z alkoholom in zdravili.

Kot je znano, naj bi Žmavc ampule jemal za lastne potrebe, saj po pričevanju njegovega osebnega zdravnika trpi za kroničnimi bolečinami v hrbtenici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.