Slovenija
80 ogledov

Zmeda z dežurnimi zdravniki

Zdravstveni dom Novo mesto Jerca Božič Kranjec
Nujna pomoč. Popoldne do splošnega zdravnika skoraj nemogoče.

Ob popoldnevih priti do dežurnega zdravnika, če nisi poškodovan, pač pa bolan, je skorajda nemogoče, je prepričana bralka, ki se je obrnila na nas z željo, naj raziščemo, ali je z nujno medicinsko pomočjo res vse tako, kot bi moralo biti.

V urgenci le kirurg

"Moja zdravnica je delala le dopoldne, pri meni pa so se neznosne bolečine v trebuhu in slabost začele popoldne. Hči me je odpeljala na urgentno službo v zdravstveni dom, kjer je delal le kirurg. Ta me je želel naprej napotiti k dežurnemu zdravniku v bolnišnico, ki pa začenja šele ob 20. uri," nam je svoj primer opisala bralka. Ker je vztrajala, da do večera ne more čakati, jo je le oskrbel, a bili so tudi takšni, ki so se morali, kot pravi, obrniti in oditi domov.

Z vprašanjem, ali v Novem mestu popoldne res ni splošnega dežurnega zdravnika, smo se obrnili na Zdravstveni dom (ZD) Novo mesto, kjer organizacijsko še vedno skrbijo za dežurno službo, čeprav so njeni prostori že od lanskega poletja v splošni bolnišnici (SB). Maruška Levstek Plut, strokovna vodja ZD, nam je povedala, da res nujne primere oskrbijo tudi v urgentni službi v ZD, ki deluje 24 ur na dan, sicer pa je treba počakati na začetek dežurstva v SB.

Lahko tudi drugam

A ker se nemalokrat zgodi, da je ekipa urgentne službe na terenu, lahko v primeru, kot ga je imela naša bralka, bo besedah Levstek Plutove pomoč poiščete tudi pri dežurnem zdravniku na internem oddelku SB ali na pediatričnem, če gre za otroka.

"Na tem področju je res nekaj zmede, zato upamo, da bo čim prej zaživel urgentni center," je dodala Levstek Plutova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.