Slovenija
4 ogledov

Zmeda z razpisom

Žurnal24 main
MZL. Razpis za novega vodjo bodo ponovili. Sindikat vztraja pri odhodu Karmen Kajba.

“Glavni odbor je odločil, da razpis prekine in ga ponovi. V razpisu je bilo premalo jasno izraženo, s čim se izkazuje znanje italijanskega jezika,” je za Žurnal24 dejal Janez Pezelj, generalni sekretar Rdečega križa Slovenije (RKS).

Nastala je zmeda
Razpis za novega vodjo Mladinskega zdravilišča in letovišča (MZL) Debeli rtič, na katerega je prišlo 35 prijav, je potekel že sredi novembra, glavni odbor pa je z izborom vodje odlašal vse do predvčerajšnjim. Poleg slovenskega jezika je treba na območju, kjer živi italijanska manjšina, znati italijanski jezik na višji ravni. Kot nam je razložil Pezelj, so imeli nekateri kandidati šesto stopnjo izobrazbe ter potrdila ustanov o znanju jezika, nekateri pa so imeli univerzitetno izobrazbo, pri kateri naj bi bilo znanje jezika razvidno iz diplome. Ker je nastala zmeda, bodo do konca tega tedna objavili nov razpis.

“Zahtevamo njen odhod”
MZL sicer zdaj kot vršilec dolžnosti po pooblastilu glavnega odbora vodi Peter Petrovčič, ki se je na razpis prijavil in je bil tudi v ožjem izboru za novega vodjo. V sindikatu Obalne sindikalne organizacije – KS 90, ki je zaradi trpinčenja ter šikaniranja zaposlenih zahteval odhod prejšnje vodje Karmen Kajba, pa so jasni in vztrajajo pri svojih zahtevah. RKS namreč Kajbove ni odpustil, kot je bila njihova zahteva, temveč jo je zaposlil kot pomočnico vodje. “Kajbova ima kot pomočnica še vedno veliko vpliva in lahko še vedno izvaja pritisk na zaposlene, zato zahtevamo njen odhod. Od vodstva RKS pa zahtevamo, naj odločno in resno pristopi k reševanju tega vprašanja,” nam je dejal Peter Majcen, predsednik KS 90.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.