Slovenija
44 ogledov

Zmedene oznake ceste

"Cesta z zmedenimi in nevarnimi oznakami pred koprskim krožiščem s fontano je bi Žurnal24 main
Napaka. Na koprski občini molčijo o tem, kdo je pregledal napačno označeno križišče in dovolil njegovo uporabo.
kro%C5%BEi%C5%A1%C4%8De | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Bralec nam je poslal fotografijo napačnih oznak na cesti, ki pelje mimo stadiona do prenovljene fontane oziroma turbokrožišča. "Cesta je bila za promet odprta, napako glede označb je sicer pred menoj opazil moj oče. Fotografijo sem posnel okoli polnoči v noči na torek. Te zmedene označbe so sicer barvali v ponedeljek," pravi bralec, ki ne želi biti imenovan.

Policija šla na pregled

Signalizacija pomanjkljiva
Opozorilo. Včeraj je začela veljati preusmeritev prometa na lokalni cesti od Splošne bolnišnice (SB) Izola proti Markovcu. "Signalizacija je postavljena nekoliko pomanjkljivo, zato vse medije prosimo, naj voznike opozorijo, da je na cesti od SB Izola proti Markovcu prepovedan promet za vsa vozila, dovoljen je le za avtobuse, taksije in intervencijska vozila," opozarja policija. Voznikom predlagajo uporabo obalne ceste, da ne bo nepotrebnih zastojev in obračanja na krožišču pri bolnišnici.

Fotografijo cestnih označb smo poslali na Policijsko upravo Koper. Zanimalo nas je, ali so seznanjeni z zmedo oziroma napakami na cestišču, ki so lahko zlasti za tujce in starejše, ki niso vajeni vožnje po krožiščih, nevarne in povod za prometne nesreče.

Spomnimo, konec novembra smo objavili fotografijo presenečenega bralca, ki je med vožnjo v krožišču naletel na nasproti vozeče vozilo. Avtomobil je vozila Italijanka, stara nekaj več kot 60 let, ki jo je v krožišču že brez te ponesrečene cestne signalizacije ubrala v napačno smer.

"Inšpektor s področja prometa je takoj po vašem obvestilu preveril krožišče, ugotovil pa je, da je talna označba že popravljena. Vsekakor se ob tem velja zahvaliti občanu, ki je na napačno označbo opozoril," so nam odgovorili s policije. Po naših informacijah so oznake na cestišču popravili v torek popoldne.

Odgovorni na občini molčijo
Na Mestno občino Koper smo poslali nekaj vprašanj, povezanih z obnovo ceste ob stadionu. Med drugim nas je zanimalo, kdo je pregledal cestišče pred izdajo uporabnega dovoljenja, kdo je opravil dela pri obnovi in zlasti, kdo je bil zadolžen za barvanje oznak. Do konca redakcije odgovorov pristojnih nismo dobili, čeprav so nam odziv ob našem telefonskem preverjanju pred tem obljubili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.