Slovenija
20 ogledov

Zmešnjava v knjigah

Rimske terme so sicer z današnjim dnem zaprle vrata za tri mesece. Medtem naj bi Žurnal24 main
Vegrad. V torek delavcem prva denarna nadomestila. Popisi in cenitve premoženja pa se končujejo.

“V torek so delavci Vegrada prejeli prva denarna nadomestila z zavoda za zaposlovanje, čez 14 dni pa naj bi denar iz jamstvenega sklada dočakali tudi nekdanji zaposleni v invalidskem podjetju Inde in Vegrad Montal,” pove sindikalist Srečko Čater.

Ne bo se ponovilo
Kot dodaja, pa ti naj ne bi doživeli podobnega presenečenja, kot so ga delavci krovne družbe Vegrad v stečaju, ki so jim banke trgale zneske, ki naj bi bili za kredite že poravnani s strani Vegrada. “Ministrstvo za pravosodje je medtem poslalo uradno razlago, da gre pri izplačilu iz jamstvenega sklada za socialni transfer, v katerega ni mogoče poseči,” razloži Čater.

Evidence se ne ujemajo
“Težave nam povzročajo razčiščevanja lastništva premoženja in terjatev, ki jih izkazuje stečajni dolžnik v poslovnih knjigah, ker evidence ne izkazujejo pravilnega stanja terjatev,” o poteku stečaja pove stečajna upraviteljica Alenka Gril. Z Vegradom pa se ukvarjajo tudi kriminalisti. Trenutno naj bi preiskovali posle med Vegradom in Rimskimi termami, saj naj bi Vegrad termam izdajal fiktivne račune, kar pomeni, da je prikazal in obračunal več gradbenih del, kot jih je dejansko izvedel. Rimske terme so na osnovi teh fiktivnih računov lahko črpale evropski denar. Zaradi tega pa so Vegradu plačale 4,2 milijona več, kot bi po dejansko opravljenih delih morale, in za ta znesek zdaj Vegrad tudi tožijo, kar je za Žurnal24 potrdila Marjana Novak, predsednica uprave Rimskih term. Novakova je sicer terme prevzela pred natanko enim letom, nepravilnosti pa naj bi se dogajale v času prejšnjega vodstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.