Slovenija
16 ogledov

Zmota in ogorčenje

Starši pravijo, da Bora v mariborski bolnišnici niso zdravili 19 ur. Žurnal24 main
Družina Nekrep je "ogorčena in prizadeta" zaradi odločitve razsodišča Zdravniške zbornice Slovenije o dvomesečnem odvzemu licence obtoženi zdravnici Zlatki Kanič.
"Razočarani in osupli smo," so prve besede Matjaža Nekrepa, ko je razsodišče zdravniške zbornice zdravnici Zlatki Kanič, ki je v Mariboru zdravila Bora Nekrepa, izreklo ukrep začasnega odvzema licence za dva meseca. "Štiri tuja in dve domači mnenji pravijo: hiperamonemija je urgentno stanje, treba je takoj ukrepati. Zdravniška zbornica pravi – to je zmotna presoja. Kolegica potrebuje dva meseca počitka," pa je ogorčen Borov oče.

Zmotna presoja
Zdravniška zbornica je zdravnici očitala zmotno presojo in nezadostno ukrepanje ob urgentnem stanju. Kaničeva je v zagovoru pred razsodiščem vse obtožbe zavrnila. Trdi, da je ob sprejemu Bora Nekrepa storila vse, kar je bilo v njeni moči, da bi pacientu postavila pravilno diagnozo in ga ustrezno zdravila. Trdi tudi, da ni opustila nobenega potrebnega diagnostičnega postopka, prav tako je po postavitvi diagnoze pacienta zdravila skladno z navodili za zdravljenje. "V Mariboru Bora ni nihče zdravil, naredili so mu nekaj osnovnih preiskav. Boleče in počasi. Vso noč ni zabeležena nobena medicinska dejavnost. Devetnajst ur Bor ni dobil nobene terapije," pa ponavljajo starši.

Zdravničini odvetniki
Kaničeva je v sporočilu prek svoje odvetniške pisarne Zidar & Klemenčič sporočila, da tragični izid zdravljenja obžaluje. Starši Bora Nekrepa pa se ob tem sprašujejo: "Zdravnike predstavlja odvetniška pisarna zdravniške zbornice?"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.