Slovenija
5 ogledov

Znajo z denarjem

Župan Železnikov Mihael Prevc je za potrebe obnove občine človeške vire na občin Žurnal24 main
Železniki. Poplavno obnovo izpeljali z enakim številom zaposlenih.
Kazalnik ekonomičnosti

Razmerje. Kazalnik ekonomičnosti delovanja občinske uprave je razmerje med celotnimi odhodki občine ter sredstvi za delovanje uprave in funkcionarjev. Kazalnik izraža vrednost vseh proračunskih odhodkov v občini na porabljeno eno denarno enoto sredstev za delovanje občinske uprave in funkcionarjev.

Železniki znajo med vsemi slovenskimi občinami najpreudarneje ravnati z denarjem, je pokazala raziskava Akademije Sirius in Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani. Občine je razvrstila na podlagi več dejavnikov, Železniki pa so po ekonomičnosti prvi v Sloveniji že drugič zapored.

Župan Prevc vesel
To je zelo pohvalno,” je laskavi naziv komentiral župan Mihael Prevc, zasluge pa pripisal zaposlenim v občinski upravi in učinkoviti odpravi posledic uničujočih poplav. “V zadnjih dveh letih smo za obnovo občine dobili precej sredstev; vse projekte – pripraviti jih je bilo treba skoraj za vsak most posebej – pa izpeljali z enakim številom zaposlenih, teh je 12,” je opozoril.

Zaposleni so garali

210 slovenskih občin je zajela raziskava Akademije Sirius in Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani.

Na vprašanje, ali bi podobno svetoval tudi preostalim gorenjskim občinam, ni želel odgovoriti. “Veste, nisem dovolj pameten. Včasih sem imel kar slabo vest, ker so zaposleni krepko garali,” je sklenil. Železniki so na seznamu občin presežkov sicer okrog zlate sredine, imajo pa po raziskavi sodeč zelo dobre možnosti za napredek, še zlasti ko gre za razvoj gospodarstva, predvsem mikro- in malih podjetij.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.