Slovenija
24 ogledov

Znajti se bodo morali sami

Marjan Batagelj je Slovensko vojsko že zaprosil za odstranitev tanka, ki je prom Žurnal24 main
PVZ. Turizem Kras mu ne bo več pomagal pri trženju in upravljanju.

“To bo velik pretres, ne bo pa usoden,” Janko Boštjančič, vodja Parka vojaške zgodovine (PVZ) komentira odločitev novega lastnika Turizma Kras, da z Občino Pivka, v sklopu katere deluje PVZ, prekine pogodbo o sodelovanju.

Iskanje drugega partnerja
Turizem Kras je za PVZ izvajal marketing in del upravljanja, vodil je turiste po parku, prodajal vstopnice, PVZ je bil del njegove prodajne mreže. Boštjančič pravi, da bodo morali zdaj postavili svojo tržno mrežo, se kadrovsko okrepiti in poiskati drugega zasebnega partnerja.

Za četrtino več
Obisk. Letos je PVZ obiskalo 12 tisoč obiskovalcev (lani v celem letu 16 tisoč). Konec leta pričakujejo za četrtino boljši rezultat. Od prodaje vstopnic je lani ustvaril okrog 40 tisoč evrov prihodkov.

Batagelj: Neekonomično
“Pogodbo o upravljanju smo prekinili, ker je za nas to neekonomično, sodelovanje pa se ne prekinja,” pravi Marjan Batagelj, direktor in večinski lastnik Turizma Kras. Kot poudarja, je njihova osnovna naloga povečanje števila gostov Postojnske jame in Predjamskega gradu, na PVZ in drugih ponudnikih pa je, da te goste izkoristijo.

“Avtonomna odločitev”
Batagelj pravi, da gre za njegovo avtonomno odločitev, ki nima nič opraviti z dejstvom, da je solastnik Turizma Kras tudi Občina Postojna, ki s svojo sosedo ni v najboljših odnosih.

“Večji obisk jame je vsekakor tudi v interesu Občine Pivka, ker pomeni višjo koncesnino. Nismo čisto vsak na svojem bregu,”
zadeve umirja pivški župan Robert Smrdelj.

Sami tudi pri festivalu

Pivška občina je sicer ostala sama tudi pri organizaciji Festivala vojaške zgodovine, ki bo na temo turiških vpadov v PVZ potekal ta konec tedna. Zadnji dve leti je večji del organizacijskih stroškov za festival nosil Turizem Kras, zdaj pa so občini pomagali sponzorji, nekaj prihodkov pa bo prinesla vstopnina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.