Slovenija
94 ogledov

Znak opozarja na grbine, ki jih tam ni

Hitrostnih ovir na ulici Pod topoli trenutno ni, v načrtu pa je postavitev asfal Žurnal24 main
Prometni znaki. Na MOL jih redno kontrolirajo, na po nepotrebnem postavljene opozarjajo tudi občani.

Stanovalka je na ulici Pod topoli v Murglah opazila znak za hitrostne ovire, ki pa jih na ulici ni več, saj so jih po kratkem času odstranili, je dejala.

Postavili bodo nove
“Montažne grbine so bile res odstranjene, znak pa je ostal. Namesto montažnih grbin bodo asfaltne, tako bo tudi težava z znakom rešena,” je razložil Peter Skušek z mestnega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet.

Kako pogosto se zgodi, da so na cestah v Ljubljani po nepotrebnem postavljeni prometni znaki, Skušek ni povedal. Dodal je, da so znaki redno vzdrževani in nadzorovani. “Pogosto se za ureditev ali odstranitev določene signalizacije kot pobudniki pojavljajo občani, četrtne skupnosti, policija in mestno redarstvo,” je dejal.

Na vprašanje, koliko cest v Mestni občini Ljubljana (MOL) trenutno še čaka na prometne znake, je odgovoril, da je postavljanje na javnih cestah del vzdrževanja v širšem pomenu: “Gre za trajno nalogo, ki se izvaja kontinuirano.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.