Slovenija
234 ogledov

Znamke Mobitel po 22 letih ni več

Prve številke so dobre. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Ukinili blagovno znamko, ki je bila sinonim za mobilno telefonijo.

Telekom Slovenije je ob prenovi krovne podobe družbe ukinil blagovno znamko Mobitel. Kot samostojni blagovni znamki ostajata le Itak in Moneta, vse druge storitve pa bodo tržili pod znamko Telekom. Logotip so sicer spreminjali že pred dvema letoma, ko so Mobitel pripojili k Telekomu (prej je bil ločena hčerinska družba), a so takrat ohranili blagovno znamko z legendarno rdečo "mafno".

Pravijo, da nič ne stane

"Celoten proces je bil skrbno premišljen in strateško načrtovan," pravijo na Telekomu. Novo celostno podobo je izdelala Futura DDB, koliko so zanjo odšteli, pa na Telekomu ne razkrivajo. Trdijo, da zamenjava spletnih strani, novi dopisi, ovojnice, oblačila za zaposlene, table, vizitke in napisi na avtomobilih ne bodo povzročili nobenega dodatnega stroška, saj jo izvajajo v okviru rednega marketinškega proračuna za letošnje leto. Nekateri se sicer že norčujejo, da gre za kopiranje konkurence, saj ima Simobil v logotipu prav tako kroge. Mobitel je bil sicer ena od najmočnejših blagovnih znamk v Sloveniji.

Komentarjev 6
  • Andrej Kovačič 07:27 07.november 2013.

    vsa podjetja v državni lasti bi morala imet VSE stroške dostopne javnosti, državljanom, tore lastnikom in pika! ni tu nekaj nebi razkrivali pa to...

  • Darko 21:49 06.november 2013.

    Vse skupaj bodo prodali in si lepo razdelili provizijo. Veste kaj so še pred nekaj meseci nazaj vpili Veber in PS, SD, da je prodaja podjetij vele izdaja. Pokvarjeni kameleoni, ne žalim živalce, samo prispodoba.

  • Oxxo 20:59 06.november 2013.

    Mobitel je resnično (pre)drag. Bil, je in bo! Konkurenca ga je cenovno prehitela.Na drugi strani pa nad storitvami Siola nimam pripomb! Njihov naročnik sem cca 5 let. V tem času nobenih večjih izpadov na optiki. Zadeva deluje b/p 50/20. ...prikaži več Kvaliteta TV se je v zadnjih letih intenzivno izboljšala... - cenovno so pa vsi ponudniki zelo blizu z manjšimi marketinškimi odstopanji! Z moje strani Siolu = pohvala!