Slovenija
6 ogledov

Znan je datum premiere novega iPhona

Apple Reuters
Če gre verjeti vohunom v Applu, je premiera novega iPhona tik pred vrati in naj bi se zgodila že čez dva tedna.

Apple naj bi težko pričakovanega novinca, morda celo najbolj med zadnjimi petimi generacijami tega pametnega telefona, javnosti razkril 12. septembra. Že 21. septembra naj bi ga tudi začel prodajati, kar naj bi nakazovala tudi poteza ameriških telekomunikacijskih velikanov Verizona in AT&T, ki sta za ta dan prepovedala kakršnekoli dopuste zaradi pričakovanega navala na njune trgovine.

Precej več kot le kozmetika

Uradne fotografije iphona 5 (ali bo po premieri obdržal številko, ni znano), sicer še ni, je pa v javnost po kapljicah pricurljalo kar nekaj podatkov, ki dajejo slutiti o precejšnjih spremembah. Tako naj bi bil novinec daljši, kar naj bi omogočilo uporabo večjega, 10,16-centimetrskega (štiripalčnega) zaslona.

Uswitch.com še poroča, da naj bi bila naprava vitkejša, imela naj bi 4G možnost prenosa podatkov, precejšnja novost pa bo tudi 19-pinski vtič, ki bo nadomestil sedanjega 30-pinskega. Reuters dodaja, da naj bi Applu takšno zmanjšanje priklopa za napajalni kabel in povezavo z drugimi napravami omogočilo preselitev vtiča za slušalke na spodnji del aparata.

Zadnji del telefona naj bi bil dvobarven. Kaj se bo skrivalo v njem, pa za zdaj ostaja bolj kot ne predmet špekulacij, verjetno pa bo kamera zmogljivejša od 8 megatočk, govori se tudi o tehnologiji NFC za sporazumevanje z napravami v bližini, kot so blagajne. Skoraj gotovo pa se bo iphone poslovil od aplikacij Google Maps, saj bo ponudil svojo rešitev zemljevidov.

Komentarjev 7
  • privat 07:18 01.september 2012.

    TOOOOOOOOOOO rešeni smo......premiera bo!! zdaj bomo sigurni v svojo bodočnost

  • Dejan Kodrič 15:09 31.avgust 2012.

    Kaj boš ti določil ceno, da veš, da bodo dražji?

  • Prijatelj3 15:01 31.avgust 2012.

    Redna cena Top Android telefona v sloveniji 699 eur, kar je nekako primerljivo s ceno katerega koli jabolka. Da ne govorim o tem da za to dobiš zgolj 16gb model.Uradni podatki obeh ponudnikov še vedno uvrščajo appStore na prvo ...prikaži več mesto po številu aplikacij.