Slovenija
1933 ogledov

To je menedžer leta

Uprava Telemach Žiga Intihar
Menedžer leta 2021 je predsednik poslovodstva najhitreje rastočega mobilnega operaterja v Sloveniji.

Upravni odbor Združenja Manager je za menedžerja leta 2021 izbral Adriana Ježino, predsednika poslovodstva družbe Telemach, najhitreje rastočega mobilnega operaterja. Priznanje bo Ježina prejel zvečer na kongresu združenja v Portorožu.

"Adrian Ježina je avtor izjemne preobrazbe Telemacha. Še več, to mu je uspelo z ekipo, ki jo je 'podedoval' od predhodnika. Pod njegovo taktirko kriznega in nato razvojnega menedžmenta je podjetje izboljšalo poslovne rezultate, povečalo svoj tržni delež in zadovoljstvo zaposlenih," so zapisali pri Združenju Manager in dodali, da je Ježina kompetenten vodja, odličen motivator ter velik zagovornik trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti.

Poslovni rezultati Telemacha se vsako leto izboljšujejo - čisti prihodki od prodaje so se od leta 2017 do leta 2020 povečali za 20 odstotkov na 240,7 milijona evrov, čisti dobiček je lani znašal 6,7 milijona evrov, dodana vrednost na zaposlenega pa 150.000 evrov, kar je 20 odstotkov več od povprečja panoge. Število zaposlenih se je od leta 2017 s 660 povzpelo na več kot 800.

Temelj uspeha podjetja so zadovoljni, motivirani in zavzeti zaposleni, je prepričan Ježina. Vodenje z zgledom, jasna strategija, koraki v pravo smer, kot je določanje skupnih ciljev, in postopno pridobivanje zaupanja ljudi so tisti ključni elementi, ki so krivuljo uspeha Telemacha obrnili navzgor, pojasnjujejo.

V Telemachu se vse bolj usmerjajo tudi v trajnostni razvoj, tudi z iniciativo ''Misli zeleno''. Tako so med drugim na strehi poslovne stavbe na več kot 3000 kvadratnih metrih postavili sončno elektrarno, za svoje potrebe pa kupujejo 100-odstotno zeleno energijo, uporabljajo in nabavljajo opremo, ki je energetsko varčna, skrbijo za trajnostno ravnanje z odpadki, pri uporabnikih pa spodbujajo e-račune.

Priznanje Vključi.Vse 2021 prejme Addiko Bank

Strukturna in sistematična skrb za uravnoteženo vodstveno strukturo, ki izvira od zgoraj navzdol, uravnoteženost na mestih odločanja in okolje, kjer raznolikost in vključevanje ne le spodbujajo, temveč tudi razumejo, so razlogi, da priznanje Vključi.Vse 2021 prejme Addiko bank. Sekcija managerk Združenja Manager bo priznanje podelila danes.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar R_D
    R_D 09:10 30.september 2021.

    Ne hvala. Uporabljajo Huawei tehnologijo.