Slovenija
49 ogledov

Znan kirurg Brecelj prijavil svojega predstojnika

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Kirurg na onkološkem inštitutu (OI) Erik Brecelj je zdravniški zbornici prijavil svojega predstojnika oddelka za kirurgijo Marka Hočevarja.

Po neuradnih podatkih naj bi Hočevar zunaj bolnišnice neupravičeno razpravljal o Brecljevih bolnikih in njihovem zdravljenju. S tem naj bi kršil kodeks medicinske etike, je poročal Pop TV.

Brecljevo prijavo bo zdaj obravnaval odbor za medicinskoetična vprašanja zdravniške zbornice. Kot je za komercialno televizijo pojasnil Brecelj, je sam čakal poldrugi mesec, da se na OI kaj zgodi. "Ker se ni nič zgodilo, sem zbornico obvestil o dogodkih, ki se tičejo zdravnikov oziroma odnosov med zdravniki," je dejal kirurg.

Brecelj, ki je v javnosti zaslovel kot kritik dolgotrajne gradnje novega onkološkega inšituta in prejšnjih težavnih razmer, sicer ni želel povedati, kaj natančno se je zgodilo. Neuradno pa se je izvedelo, da naj bi Hočevar zunaj strokovnih krogov dokazoval napako, ki naj bi jo Brecelj naredil pri zdravljenju enega od bolnikov. Po drugi strani naj bi Brecelj prav tega bolnika rešil.

Na zdravniški zbornici in v vodstvu OI zadeve še ne komentirajo, Hočevar pa zatrjuje, da o očitkih nič ne ve in da ni obveščen o prijavi.

Brecelj je januarja že grozil s tožbo proti onkološkemu inštitutu zaradi šikaniranja, takrat zaradi slabe ocene svojega strokovnega dela, ki mu jo je prisodil predstojnik Hočevar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.