Slovenija
2935 ogledov

Znan novi osumljenec štirih umorov v Tekačevem

KIristijan Kamenik (Foto: Andraž Purg) Žurnal24 main
Do sostorilca prišli z novejšimi tehnikami analize bioloških sledi.

Po tem, ko je Kristijan Kamenik doslej veljal za edinega osumljenca štirih umorov v Tekačevem 4. marca 1997, je v procesu prišlo do velikega preobrata. Kriminalisti so pred kratkim zaradi vpletenosti v zločin v Tekačevem ovadili še nekoga. 

V Tekačevem 9 pri Rogaški Slatini so 4. marca 1997 pod streli iz predelane pištole znamke Makarov v stanovanjski hiši umrli lastnika kmetije Vinko in Frančiška Poharc, v bližnjem gospodarskem poslopju pa sta bili umorjeni podnajemnici Viktorija in Helena Krošlin.

Po sledeh s kraja zločina na kmetiji se je vedelo, da so bili tam na delu vsaj trije, če ne celo štirje storilci. 
V ponedeljek so s celjskega tožilstva sporočili, da so minuli petek na Okrožno sodišče v Celju vložili zahtevo za preiskavo zoper naknadno odkritega sostorilca, ki mu očitajo, da je skupaj s Kristijanom Kamenikom storil štirikratni zločin v Tekačevem. Gre za 56-letnega moškega, ki ima hrvaško državljanstvo, na Hrvaškem ima tudi prebivališče. Večkrat je bil obravnavan in obsojen zaradi kaznivih dejanj, med drugim tudi zaradi ropa. Njegovega imena ne razkrivajo, po neuradnih podatkih, ki so jih prvi objavili na 24ur.com, pa naj bi bil sostorilec pri zločinih Mladen Fabijanić.

Sostorilca so odkrili z uporabo sodobnejših metod analize bioloških sledi, najdenih na maskirni kapi iz rokava puloverja, ki so jo našli v neposredni bližini stanovanjske hiše Tekačevo 9. Po ponovljeni analizi bioloških sledi in po kasnejši izmenjavi profilov DNK s Hrvaško je bilo ugotovljeno ujemanje DNK-profila v sledi z maskirne kape z DNK-profilom obravnavane osebe.

 

Komentarjev 4
  • Avatar SS666
    SS666 15:03 20.december 2022.

    KANDIT RUM pločice,Cherry,PRESTIGE,goga.OŽUJSKO (ŽUJA je zakon),Rade Končar,COMMEL, JUGOPLASTIKA (DIOKOM),PLIVA,CEDEVITA,Rimac Automobili,Gavrilović since 1690,Podravka,Vegeta,Jamnica....

  • Avatar SS666
    SS666 14:58 20.december 2022.

    Glavni sponzorji ARG v Katarju 2022: KRAŠ(Dorina STEVIA, moto,Tortica,Bananko,KI-KI,KI-KI TUTTI FRUTTI, Sara, Lilly, Bronhi,Frondi,Petit Beurre,PreKrašni,Domaćica,Jadro, Fontana,Griotte,Bajadera,Životinjsko carstvo.ATLANTIC DROGA GROUP(paštete,Franck JUBILARNA,ZDENKA, Jamnica).ZVEČEVO (Seka,Braco,Seka i Braco,Fantasy, Mikado)....

  • Avatar Leon
    Leon 14:21 20.december 2022.

    Najpomembneje ,da so ugotovili morilsko orožje .. predelana pištola znamke Makarov? ☺🚓