Slovenija
6 ogledov

Znana imena za upravni odbor

Med imeni bodočega upravnega odbora je tudi Kryžanowski. Žurnal24 main
Skupščina Petrola bo sredi maja, takrat bodo delničarji glasovali tudi o predlagani dividendi v višini 5,9 evra bruto na delnico in imenovanju uprave.

Uprava družbe Petrol je objavila sklic skupščine, na kateri bodo delničarji med drugim odločali o prehodu z dvotirnega na enotirno upravljanje družbe. V sklicu so navedeni tudi predlagani člani bodočega upravnega odbora Petrola. Med njimi so sedanji predsednik nadzornega sveta Viktor Baraga ter sedanja predsednik uprave Marko Kryžanowski in član uprave Boštjan Napast.

Delničarje bodo poleg tega zastopali še Dari Južna (Perspektiva), Ljubo Peče (Zvon Dva Holding), sedanji podpredsednik nadzornikov in predsednik upravnega odbora Soda Milan Podpečan, Kristjan Sušinski (Istrabenz) ter sedanji član nadzornega sveta in predsednik SLS Bojan Šrot. Delavci bodo imeli tri predstavnike.

Enotirni sistem
Glavni cilj uvedbe enotirnega sistema, ki ga podpira tudi uprava, naj bi bil povečati učinkovitost. Petrol je namreč sestavljen iz zelo razvejanega poslovnega sistema, ki mu je z dosedanjo ureditvijo onemogočena hitrejša rast. "Tako nadzorni svet kot uprava Petrola ocenjujeta, da bi uvedba enotirnega sistema upravljanja pripomogla k hitrejši uresničitvi strateškega poslovnega načrta, saj omogoča večjo fleksibilnost in hitrejše sprejemanje poslovnih odločitev," je odločitev na tiskovni konferenci pokomentiral Baraga in dodal: "Trenutno sem pripravljen sprejeti funkcijo predsednika upravnega odbora."

5,9 evra bruto na delnico
Na majski skupščini bodo odločali še o uporabi lanskega bilančnega dobička v skupni višini 47,44 milijona evrov. Za dividende bodo namenili 12,31 milijona evrov oziroma 5,90 evra bruto na delnico, v druge rezerve iz dobička bodo prenesli 22,91 milijona evrov, prenesenega dobička, o katerem bodo odločali v naslednjih poslovnih letih, pa bo 12,22 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.