Slovenija
8092 ogledov

Znane podrobnosti uboja v Postojni, kjer so pred blokom našli mrtvega moškega

Policijsko vozilo Žurnal24 main
Moški je umrl zaradi izkrvavitve, ki je bila posledica uboda v predel prsi.

V soboto so pred stanovanjskim blokom v Postojni našli mrtvega 57-letnega Postojnčana. "Smrt pokojnega je po ugotovitvah
zdravnice nastopila ponoči,"
je pojasnila Anita Leskovec s PU Koper. "O najdbi trupla v sumljivih okoliščinah je zdravnik ob 9.44 uri obveščal policijo. Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so ob 11.40 uri zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzeli prostost 36-letni Postojnčanki."

Policija je takoj začela tudi z zbiranjem obvestil, vodenje ogleda kraja kaznivega dejanja pa je prevzela dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Kopru. Ogleda sta se udeležila še dežurni državni tožilec iz Okrožnega državnega tožilstva v Kopru in obducent Inštituta za sodno medicino v Ljubljani.

"Ogled kraja dejanja, kakor tudi kasnejša sodna obdukcija, sta pokazala, da je moški umrl nasilne smrt, in sicer zaradi izkrvavitve, ki je bila posledica uboda v predel prsi z ostrim predmetom," je pojasnila Leskovškova. "Osumljeni je bil odrejen strokovni pregled z odvzemom telesnih tekočin, da se preveri prisotnost alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi." 

Novice: Oropal bencinski servis in grozil - Policijski trak Slovenija Umor v Postojni

Grozi ji do 15 let zapora

Policija je opravila hišno preiskavo stanovanja in vozila, zavarovala več sledi in zasegla več predmetov, ki bi lahko bili povezani s storitvijo kaznivega dejanja oz. bi lahko predstavljali sredstvo storitve. "Do sedaj zbrana obvestila kažejo, da je bilo v partnerskem odnosu osumljene in žrtve prisotno tudi nasilje s strani žrtve in njegovo prekomerno uživanje alkohola," še razlaga Leskovškova. "Na podlagi vseh zbranih obvestil je podan utemeljen sum, da je 36-letna državljanka Slovenije v noči na 8. 2. 2019 v Postojni izvršila kaznivo dejanje uboja."

V nedeljo ob 10. uri je bila osumljena s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ki je na predlog državnega tožilca zoper osumljeno odredila pripor.

Za kazanivo dejanje uboja je predpisana kazen zapora od petih do petnajstih let.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 15:14 11.februar 2019.

    Torej po teh podatkih tu, je umrli moški pretepal žensko in bil alkoholiziran. Očitno bi bilo za slovenske paciente ala komentator omega bolje, če bi moški žensko še posilil in do smrti pretepel, potem bi bili očitno zadovoljni. Po mojem ...prikaži več mnenju je šlo za samoobrambo in kazni tu sploh ne bi smelo bit.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 13:38 11.februar 2019.

    Sedaj se vidi slovenska enakopravnost! Kazen,če bi moški umoril žensko je mnogo višja kot,če ženska umori moškega!! Seveda pa že ihčejo alibije,če je slučajno ženska bila vinjena ali pod vplivom drog bo kazen zanemarljiva!! Umor pod vplivom alkohola nikakor ne ...prikaži več bi smel biti olajševalna okoliščina storilca!! Vendar je žal tako v slovenski "demokraciji"! Nekoga zabosti in ga pustiti,da izkrvani bi morala biti kazen 25 let zapora ne pa 5 let!!