Slovenija
19 ogledov

Znani nastopajoči "prinesli" vstopnino

Marihuana marš Saša Despot
Organizatorji 12. Marihuana marša so pojasnili, zakaj je del dogodka plačljiv. Nasprotniki menijo, da je bil motiv le promocija kampusa in podjetij študentskih funkcionarjev.

Na ŠOU Ljubljana pojasnjujejo, da so želeli povečati odmevnost dogodka, zato letos organizirajo večji večerni koncert. "Zaradi bolj poznanih imen, večjega števila nastopajočih in odmevnosti dogodka, je posledično potrebno kriti večje stroške. Zato bo na sam večerni koncert minimalna simbolična vstopnina, s katero bomo pokrili stroške izvajalcev. Osrednji, glavni del dogodka pa ostaja brezplačen, prav tako je brezplačen tudi afterparty v Klubu K4," so nam pojasnili odločitev, da za koncertni del zaračunajo vstopnino. 

Pripombe organizatorjev Hašišarske fronte so letele tudi na lokacijo dogodka. Prepričani so namreč, da organizacija dogodka na študentskem kampusu pomeni "izgubljanje še tisto malo aktivističnega, kar je vseboval včasih".

Na ŠOU pojasnjujejo, da je Študentski kampus najbolj primerna izbira za izvedbo koncepta dogodka, ki si ga je zamislila organizacijska ekipa. "Kampus je zaradi svoje lokacije v centru Ljubljane ter ustrezne opreme in infrastrukture najbolj primerna izbira za izvedbo koncepta dogodka, ki si ga je zamislila organizacijska ekipa. Študentski kampus namreč nudi ustrezno opremljene predavalnice," pristavljajo. 

"Onemogočili so politično sporočilnost"

Ker se v Študentski Iskri z odločitvijo ŠOU v Ljubljani ne strinjajo, so se odločili organizirati svoj dogodek. Z organizacijo Hašišarske fronte želijo opozoriti na škodljivost prohibicije in zahtevati njen konec, pa tudi opozoriti na nesprejemljivo ravnanje študentske organizacije.

"Ta je namreč svoj Marihuana marš letos pripravil v neobljudenem Študentskem kampusu, kar takemu protestnemu dogodku onemogoči poseganje v javni prostor in s tem politično sporočilnost," pravijo organizatorji.

Prepričani so tudi, da je nesprejemljivo za politično manifestacijo, da je del dogodka plačljiv. Menijo, da to "kaže, da je bil motiv za organizacijo dogodka predvsem promocija kampusa in podjetij študentskih funkcionarjev, s čimer od političnega dogodka ostane le blagovna znamka, za katero se skriva še ena komercialna dejavnost"

Preberite tudi: 

Komentarjev 1
  • watcher 09:26 20.april 2016.

    ŠOU bi blo treba ukinit. Je samo gojišče nesposobnih ljudi, ki se napajajo pri državnem koritu.