Slovenija
17102 ogledov

Novi podatki: 21 okužb, od tega 19 v DSO

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Včeraj so potrdili 21 novih okužb z novim koronavirusom, od tega jih je bilo 19 v DSO.

Do konca včerajšnjega dne je bilo pozitivnih na covid-19 1268 oseb, kar pomeni, da so včeraj zabeležili 21 novih primerov. Hospitaliziranih je bilo 99 oseb, 31 jih je bilo na intenzivni negi. Dobra novica včerajšnjega dne je, da ni nobenega novega primera smrtne žrtve zaradi covid-19 ter le dve potrjeni okužbi izven domov za starejše. Slaba novica pa, da se je znova zvišalo število hospitaliziranih bolnikov. 

Novi podatki o okužbah | Avtor: NIJZ NIJZ

Vladni govorec Jelko Kacin je včeraj dejal, da je epidemiološka slika v zadnjih dveh dneh ugodna, vendar bodo realnejšo oceno, ali se pozitiven trend nadaljuje, dali podatki za torek in sredo. Za vikend oz. v času praznikov so namreč opravili manj testiranj, posledično je bilo tudi okužb manj. 

Graf število okuženih | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Na današnji tiskovki je Kacin poudaril, da je Slovenija s sproščanjem ukrepov že začela. "Seveda moramo biti ob tem zelo previdni, če bi začeli prehitro, bi širjenje virusa lahko spet pospešili in morali bi storiti nazaj na težko pot, ki smo jo že prehodili," je dejal Kacin. "Pri nas ukrepi delujejo, ker se jih vsi držimo. Sproščanje omejevalnih ukrepov ne sme sovpadati s sproščanjem naše odgovornosti - ravno nasprotno, vsak korak v smeri sproščanja ukrepov mora spremljati še večje zaščitno ravnanje." 

"V Belgiji imajo do danes že 4440 mrtvih. Preračunano na delež prebivalstvo bi imela po belgijskem scenariju Slovenija do danes že več kot 800 mrtvih. Pa jim imamo 61. Vem, da se čudno sliši, a v primerjavi z Belgijo to lahko rečemo." 

Jelko Kacin, vladni govorec

Kar 19 od 21 novih potrjenih primerov okužb je v domovih za starejše občane. 

Novi podatki o okužbah | Avtor: NIJZ NIJZ

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 13
  • onxxx 14:20 17.april 2020.

    Ja vceraj je na tiskovni konferenci glavni koordinator lepo zrecitiral, kako je vse ok pod kontrolo in podobno. Ocitno je da temu ni tako, pa naj ne naklada,vemo kaj je koordinira in kako, tako da drugic ni potrebno brisati komentarja.

  • roscha 15:43 16.april 2020.

    Pri statistiki zadnjih 4 dni je vidno da je v 4 dneh okuženo manj kot 1/5 " normalnih" državljanov, ostalo so zdravstveni delavci ali DSO ki so itak vedno v "izolaciji". Ukrepi za "normalne" državljane torej delujejo, in bi jih ...prikaži večih z lahkoto zaščeli sproščati. Zakaj jih torej ne?! Obenem obolele pred 14 dnevi še vedno vodite v statistiki kar je neumnost. Ali so preboleli, ali pa umrli..... Jebe lud zbunjenog

  • Avatar right
    right 15:15 16.april 2020.

    Evo komunjare zanimivo branje za vas in vaše zaveznike: https://www.skynews.com.au/details/_6148007928001?fbclid=IwAR2UmeViRVy0ktrSOoo35TsymUpuctXTvl7gSC1FOVMb08unLo9JQQNREZo