Slovenija
16 ogledov

Znani poprijeli za čopiče

barvanje ograje Žurnal24 main
Akcija barvanja lipiških ograj se nadaljuje. Organizatorji zadovoljni, prebarvana že večina od 10 kilometrov ograj. Danes barvale tudi nekatere znane osebe.

 

V akciji Radi imamo Lipico – pobarvajmo njene ograje! je do zdaj sodelovalo že skoraj 1000 prostovoljcev. V novo belo barvo je odeta že večina ograj, v prihodnjih tednih pa bodo dodelali še dodatne nanose barve.

Danes je pri barvanju 10 kilometrov ograj v Kobilarni Lipica sodelovalo skoraj 200 prostovoljcev.  Za čopiče pa so poprijeli tudi predsednik protikorupcijske komisije Drago kos, voditeljica Anja Tomažin, člani skupine Sexplosion in znani frizer Gusty. Rezultat današnjega dne so trije novi kilometri pobarvane ograje.

Festival konjeništva
Akcija se bo nadaljevala 8. maja, ko bo v Lipici tudi Festival konjeništva, na katerem pričakujejo 430 konjenikov iz vse Slovenije. Akcija se bo zaključila 15. maja. Kako bo videti prebarvana Lipica, si bodo med prvimi ogledal ministrski zbor. Kot je ta teden napovedal predsednik vlade Borut Pahor, bo imela vlada 11. maja v Lipici posebno sejo o turizmu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.